80. Yıla Ulaştık

ADD Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapcı, Laiklik ilkesinin Anayasa’da yer alışının 80. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2013 17:30
80. Yıla Ulaştık

ADD Şube Başkanı Çapcı, “Türk demokrasisinin temeli, çağdaş ve bağımsız Türk Toplumunun bağ dokusu olan laiklik ilkesinin Anayasamızda yer alışının 80. Yıl dönümüne ulaştık. Cumhuriyet Devrimlerinin iç ve dış düşmanları, el ele vermişler, tam da bu yıldönümüne denk getirerek, “Kadınları ikinci sınıf insan” yerine koyan bir giyime, başta eğitim olmak üzere kamusal alanlarda sergilenme yolunu açarak laik düzenimizi yıkmaya kalkışmış bulunuyorlar. Yurdumuzda bu saldırılar, yakın zamana değin, açıkça Ulusal Egemenliğin küfür olduğu söylenerek, yani doğrudan doğruya Demokratik düzeni yıkma amacı ortaya konularak yapılmaktaydı. Bu gün ise din kılıfı altında yapılmaktadır.

Demokrasinin özü olan laiklik ilkesinin anayasamızda, değiştirilmesinin önerilmesi bile önlenmiş olarak yer alışının 80. yıldönümünde, Türk üniversitelerini ve giderek tüm kamusal yaşam alanlarını din baskıcılığı altına almaya yönelen, bu nedenle demokrasiye karşı darbe niteliği taşıyan yasa ve anayasa değişikliği girişimlerinin başarısızlığa uğratılması, Cumhuriyet Türkiyesi’nin bağımsız varlığının, güvenliğinin en başta gelen bir gereğidir.

Bugün emperyalizmin oyunlarıyla üniter yapısı sürekli tehdit altında olan, dünya ekonomik krizi karşısında en kırılgan ekonomilerden biri durumundaki, sosyal güvenlik altyapısı ortadan kaldırılan, kamu mallarının haraç mezat satıldığı bir ülkede, Anayasamızın değiştirilemez maddelerinin değiştirilmesine AKP iktidarının gücü yetmeyecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.