81 İlde 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı... Okullar Ne Zaman Açılacak?

81 İlde 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2020 19:42
81 İlde 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı... Okullar Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23-24-25-26 Mayıs'ta 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Erdoğan "Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları gösteren rehberler yayınlandı. Arefe gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs’ta 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

SEYAHAT KISITLAMASI UZATILDI
15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır. Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz.

MAHKUMLARIN İZİN SÜRELERİ UZATILDI
60 bin mahkumun Mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır.


29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte valilik ve müftülüklerce belirlenen şartları uygun olan camilerimizde ibadete açıyoruz. Bir süre sadece öğlen namazı kılınacaktır. Cemaatle namazı kurallar içerisinde ifade edeceğiz.

OKULLAR EYLÜL'DE AÇILACAK
Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır. Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecektir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.