9 Kuruluş Toplandı Silivri'ye Gidiyorlar

Aralarında ADD, CHP, DSP, Eğitim İş, İşçi Partisi gibi çeşitli kitle örgütü, siyasi parti ve sendikanın da yer aldığı 9 kuruluş 13 Aralık’ta Silivri’ye gidiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 13:03
9 Kuruluş Toplandı Silivri'ye Gidiyorlar

Ergenekon Davası’nda savcı 13 Aralık’taki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını okuyacak. Davada hukuksuzluk olduğunu savunan çeşitli siyasi parti, dernek ve sendikalar da 13 Aralık’ta Silivri Cezaevi önünde toplanarak tutuklulara destek verecek.

Aralarında Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Deniz Yıldırım gibi çeşitli siyasi, gazeteci ve komutanların da bulunduğu davanın sanıklarına destek vermek için Silivri’ye Isparta’dan da çok sayıda vatandaşın gitmesi bekleniyor.

TÜRKİYE’NİN ÇIKIŞ YOLU
Dün ADD Isparta Şubesinde bir araya gelen Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu yaptığı ortak açıklamayla Ispartalıları Silivri’ye davet etti. 12 Aralık akşamı Isparta Belediyesi önünden hareket edecek olan otobüslerle Silivri’ye gitmeye hazırlanan Ulusal Güç Birliği adına ortak açıklamayı okuyan ADD Isparta Şube Başkanı Mümtaz Çapcı, “Türkiye’nin çıkış yolu Ergenekon ve Balyoz tertipleriyle esir edilen devrimci önderlikle gerçekleşecektir” dedi.

BOP’UN GÖNÜLLÜ PİYONLARI
Çapçı açıklamasında “AKP iktidarı her geçen gün mazlum milletlerin düşmanı, Müslüman ülkelerin katili, Amerika’nın savaş aygıtı NATO ile, Suriye’nin İran’ın ve aynı zamanda Türkiye’nin başına örülecek çorapları hazırlamaktadır. NATO kurulduğu günden itibaren, Afganistan’a, Irak’a, Libya’ya ve diğer müslüman ülkelere kan ve göz yaşından başka hiç bir şey götürmemiştir. Bugün de Amerika, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Suriye’ye kanlı demokrasi götürme emelleri peşinde koşmakta, Tayyip Erdoğanlar ise BOP’un gönüllü piyonluğunu üstlenmektedirler” dedi.

GLADYO HUKUKU UYGULANIYOR
Türkiye’de 5 yıldır gladyo hukuku uygulandığını ileri süren Çapçı, “AKP’nin yürüttüğü BOP eşbaşkanlığı, Türkiye’yi bir taraftan emperyalizmin kucağına atmakta bir taraftan da ülkeyi Ortaçağın karanlığına sürüklemektedir. Türkiye’de 5 yıldır Gladyonun hukuku uygulanmakta, ülkenin milli güçleri Ergenekon, Balyoz tertipleriyle hukuksuzca zindanlara atılmaktadır. Şimdi ise AKP telaşa kapılarak Balyoz davasında olduğu gibi Ergenekon davasında da bir oldu bitti ile davayı bitirerek hukuksuzca ceza dağıtmak peşindedir. Türk milleti bu gidişata izin vermeyecektir. Türkiye’nin çıkış yolu Ergenekon ve Balyoz tertipleriyle esir edilen devrimci önderlikle gerçekleşecektir. Biz Isparta Ulusal Güç Birliği Platformu olarak bu oyunu bozmak için 13 Aralıkta Silivri Esir Kampında olacağız. Tüm yurtsever halkımızı bu oyunu bozmaya 13 Aralıkta Silivri’de olmaya çağırıyoruz” şeklinde çağrı yaptı.
Açıklamaya ADD, Eğitim İş, Emekli Sen, TEMAD, TGB, Alevi Kültür Derneği, CHP, DSP ve İşçi Partisi imza attı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum