Acar'dan Baca Temizliği Vurgusu

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Acar, yaklaşan kış öncesi bacaların temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ekim 2011 14:59
Acar'dan Baca Temizliği Vurgusu

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Acar, yaklaşan kış öncesi bacaların temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığını bildirdi.

Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, temizlenmeyen soba ve bacaların zamanla kurum bağlayarak tıkanmalarına sebep olduğunu ve bu durumun çeşitli tehlikelere neden olabileceğini vurguladı.

Isparta'da meydana gelen yangınların yüzde 17'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığına dikkati çeken Acar, tıkanan bacalardan tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazının ölümlere, biriken kurumların ise yangınlara neden olduğunu bildirdi. Acar, bu nedenle her yıl onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğine değindi.

Yaklaşan kış öncesi soba ve kalorifer bacalarının temizliğinin yapılmasının, can ve mal emniyeti bakımından büyük önem taşıdığına işaret eden Acar, "Baca temizliği soba zehirlenmelerinin önüne geçiyor. Kirli bir baca yakıtın doğru yanmasını engellerken, oluşan partiküller bacalarda ciddi tıkanıklıklara sebebiyet veriyor. Temiz bir bacanın, yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf sağladığı ve çevre kirliliğini de önlüyor" dedi.

Acar, yaşanabilecek tehlikelere karşı vatandaşların alabilecekleri önlemleri ise şöyle sıraladı: "Baca çıkışları aşırı rüzgarlara karşı tedbir için en az çatı seviyesinden 100 santimetreden yüksek olmalıdır. Bacaları yakarak temizlemeye teşebbüs edilmemelidir. Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumun baca yangınlarına neden olduğu unutulmamalıdır. Yılda iki kez bacalar temizlettirilmelidir. Temizleme işlemi mutlaka ehil insanlar tarafından yapılmalıdır. Tıkalı ve iyi çekmeyen bacaları kullanarak can güvenliği tehlikeye atılmamalı, bacalarda oluşan çatlaklara karşı önceden önlem alınmalıdır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.