Açıkça Suç İşliyorlar

AK Parti’nin bazı aday adaylarının YSK kararına rağmen 1 Ocak’tan önce propaganda faaliyeti yürütmesinin suç olduğunu savunan CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “YSK aldığı kararın arkasında durmalı. Seçim Kurulunu göreve çağırıyoruz” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ekim 2013 15:14
Açıkça Suç İşliyorlar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nın yerel seçimlerle ilgili aldığı “aday yoklamalarına katılan aday adayları için propaganda yapmak amacı ile açık hava toplantıları, örf ve âdete göre sohbet toplantısı sayılanlar hariç olmak üzere kapalı salon toplantıları tertiplenemeyecek, duvar ilânı, el ilânı ve her nevi matbua, ses ve görüntü bantlarıyla propaganda yapılamayacaktır” kararı Isparta’da tartışmalara neden oldu.

YASAK DELİNDİ
Zira; AK Parti’nin bazı aday adayları hazırladıkları tanıtım broşürlerini mahallelerde dağıtmış, bazı adaylar ise ‘aday adayı’ ibaresi kullanmadan otobüs duraklarına verdikleri reklamlarla yasağı delmişlerdi.

KURNAZLIK YAPIYORLAR
Konuyu gündeme getiren CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, “YSK kararı gereği belediye başkan aday adaylarının 1 Ocak’tan önce seçim bürosu açması, propaganda çalışması yürütmesi, kapalı salon toplantıları yapması, el ilanı, duvar ilanı gibi malzemelerle propaganda yapmaları yasak. Ancak, bu yasak Isparta’da çeşitli kurnazlıklarla deliniyor” dedi.

KAOS ORTAMI OLUŞUR
AK Parti’nin iki aday adayının bu yasağı deldiğini ileri süren Şenol, “Eğer YSK aldığı bir kararın arkasında durmayacaksa seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde kaos ortamı oluşur. Kurnazlıklarla yasak delmeye kalmak doğru bir durum değil” ifadelerini kullandı.ajans32

SEÇİM KURULU VE EMNİYETİ GÖREVE ÇAĞIRDI
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, seçim kurulunu ve emniyet güçlerini göreve davet ederek “Eğer bu yaşananlar suç ise ilgili kurumlar, başta seçim kurulu ve emniyet teşkilatımız olmak üzere harekete geçmeli. Yok bu suç değilse biz de bugünden itibaren el ilanlarımızı afişlerimizi asmaya başlayacağız” dedi.

AJANS32 GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Ajans32 konuyu “Bunun Adı Şark Kurnazlığı” başlığıyla okuyucularına duyurmuştu. www.ajans32.com okuyucusuna duyurduğu haberde “Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyasi partilerde aday adayları da çalışmalarına hız kattı. YSK’nın 1 Ocak öncesi aday adaylarının reklamı yasak demesine rağmen, ‘aday adayı’ ibaresi kullanmadan şark kurnazlığı yapan da var, aday adayı diyerek yasağı delen de” ifadelerine yer vermişti.

Ajans32'nin O Haberi İçin Tıklayın

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum