Ada Ülkesi Sanatçıları Yine Yüreğe Dokunacak

Ada Ülkesi Sanatçıları Yine Yüreğe Dokunacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2020 15:06
Ada Ülkesi Sanatçıları Yine Yüreğe Dokunacak

Uluslararası Ada Ülkesi Sanatçıları 3. Uluslararası posta sanatı sergisi 18 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. Serginin teması bütün dünyayı etkileyen pandemi öncesi ve sonrası; kültür, insan, ekosistem ve yaşam konu başlıkları olarak belirlendi. Serginin açılışı ise Cuma günü, BLT Türk ekranlarında yayınlanan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında gerçekleştirilecek.

2017 yılında kurulan ve bugüne kadar 30’a yakın sergi, sempozyum ve uluslararası etkinlik düzenleyen Ada Ülkesi Sanatçıları yine tatlı bir telaş içerisinde.

18 Eylül Cuma günü, 3. Uluslararası Posta Sanatı Sergisi açmaya hazırlanan Ada Ülkesi Sanatçıları serginin temasını pandemi öncesi ve sonrası kültür, insan, ekosistem ve yaşam olarak belirledi.

45 ülkeden 230 sanatçının ‘resimli mektuplar’la katıldığı serginin açılışı da bir hayli ilginç olacak. Sergi, BLT Türk Televizyonu’nda hafta içi her gün yayınlanan sabah haber kuşağı Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında canlı yayınla açılacak.

Konuyla ilgili Demokrat Gazetesi’ne konuşan Keziban Ertuğrul Yıldırım, “Uluslararası ada ülkesi sanatçıları sanat topluluğu 2017 de kuruldu ve bu güne kadar otuza yakın sergi sempozyum ve uluslararası etkinlik gerçekleştirdi. Uluslararası ada ülkesi sanatçıları disiplinler arası bir sanat topluluğudur. Bünyesinde elliye yakın ülke ve alanında birbirinden usta sanatçılardan oluşmaktadır. Aynı zamanda çocuk sanatçılar gurubuna da sahiptir. 2020 yılında uluslararası ada ülkesi sanatçıları kültür ve sanat dergisinin birinci sayısını çıkarmış ve büyüyerek yoluna devam etmektedir. Topluluğun ilkini 2019 Ekim ayında düzenlediği uluslararası ada ülkesi sanatçıları 1. Uluslararası posta sanatı sergisi – Olympos sergisi 21 ülke 120 sanatçı, 2. Uluslararası posta sanatı sergisi –Eğirdir sergisi de 22 ülke 140 sanatçının katılımıyla ile gerçekleştirilmiştir” dedi.

Yıldırım, “Posta sanatı, dünya literatüründe “mail art” olarak bilinen bir nevi resimli mektuplardır. A4 ebatında, gönderilen ülkeye ait posta mührü ve posta pulunun sanat eserinin üzerine yapıştırılarak gönderimi ile kolay postalama imkânına sahip, dünyanın her yerine kolaylıkla ulaşabilen çalışmalardır.

Uluslararası ada ülkesi sanatçıları 3. Uluslararası posta sanatı sergisi 18 Eylül 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu serginin teması bütün dünyayı etkileyen pandemi öncesi ve sonrası, kültür, insan, ekosistem ve yaşam konu başlıklıdır.

Sergiye yaklaşık 45 ülke 230 sanatçı katılacaktır. Aynı zamanda gurubumuz sanatçılarından piyona sanatçısı Tutu Aydınoğlu hocamızın piyano melodileri eşliğinde, bir birinden usta isimlerin çalışmaları, sanatseverlerin beğenisine sunulacak ve yine gurubumuz müzik topluluğu Rapsodi Trio’nun eşsiz müzik ziyafeti ile taçlanacaktır.



Kaybolan kültürel değerlerinizi unutmamak adına, sanatçılar olarak üzerimize düşen bütün görevleri yerine getirmenin güzel hissi ile hazırlandığımız bu sergilerle yeni yol arkadaşları edinerek giderek büyüyoruz.

Bu sergiyi pandemiden hayatını kaybeden gurubumuz sanatçılarından sanatçı dostumuz ‘’Ana Maria Gonzalez Estrada –Meksika ‘’anısına düzenliyoruz onu ve güzel kalbini asla unutmayacağız…

Eğer bir sanatçıysan tek bir dil yeter oda sevgi…

Dünyanın en kötüyü yaşadığı bu dönemde, dünya sanatçıları olarak, ortak dil olan sanatla buluşarak, bütün dünyaya sevginin ışığında birlik ve güzellikler göndermek için bu güzel etkinliğe tüm sanatseverleri davet ediyoruz” dedi.

Sergi Cuma günü, BLT Türk Televizyonun sabah haber kuşağı olan ve hafta içi her gün 09:00 -11:00 saatleri arasında izleyicisi ile buluşan Bora Tüfekli ile Bu Sabah programında açılacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.