Adaları Türkler'e Satın!

Borçlarla boğuşan Yunanistan’a ilginç bir teklif geldi: "Kimsenin oturmadığı adaları Türkler’e satın..."

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2012 14:04
Adaları Türkler'e Satın!

AB maliye bakanlarının onayı sayesinde alacağı 130 milyar euroluk yardım paketiyle ayakta kalma mücadelesi veren Yunanistan’a Avusturya’dan ilginç bir teklif geldi.

Teklifimde ciddiyim

Bir dönem Avusturya Cumhurbaşkanlığı için de adı geçen Avusturya Ticaret Odası Başkanı Christoph Leitl, Profil dergisine verdiği mülakatta, borçlarla boğuşan Yunanistan’ın ücra ve kimsenin oturmadığı adalarını Türkiye’ye satmasını önerdi.

Mülakatta Yunanistan’a yönelik her yardım paketinin tüm Avrupa’daki Yunanistan karşıtlığını artırdığını ifade eden Leitl, yardıma ihtiyacı olan bu ülkenin sembolik olarak böyle bir adım atabileceğini söyledi. “Haritada Türkiye oldukça yakın ve bu boş adalara ilgi gösterebilir. Yunanistan sembolik olarak egemenliğinden küçük bir parça verebileceğini göstermiş olur” ifadelerini kullanan Christoph Leitl, ısrarla kendisine ciddi olup olmadığını soran gazeteci JosefRedl’a ciddi olduğu cevabını verdi.

Emirler gelmeye başladı

Aldığı yardıma karşılık sözler veren Yunanistan’a emirler yağdırılmaya başlandı. Ekonomik İşbirliği ve KalkınmaÖrgütü (OECD), Yunanistan’a ikinci kurtarma paketi karşılığında istenen reformları hızla uygulama çağrısı yaptı. Açıklamada, anlaşmada belirtildiği gibi programın başarısının, sıkı birşekilde uygulanmasına ve zamanında yapılmasına bağlı olduğu vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya