Ahır Yandı 10 Hayvan Telef Oldu

Ahır Yandı 10 Hayvan Telef Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Eylül 2015 11:45
Ahır Yandı 10 Hayvan Telef Oldu

Hüyüklü Kasabasında tandır ateşinden uçan kıvılcımların çıkardığı yangında bir ahır tamamen yanarken içerisinde bulunan 10 büyük başhayvan telef oldu. Yetkililerden edinilen bilgilere göre Bergüzar Bilici (40) eşi vefat ettikten sonra babasına ait evde yaşamaya başladığı ve geçimini sağlamak amacıyla hayvancılık yaptığı bildirildi.

Ahırın yakınında bulunan bir yerde olay günü ateş yakan hane halkı işi bittikten sonra ateşi tamamen söndürmedi. Rüzgarında etkisi ile ahırın çevresinde bulunan saman balyalarının tutuştuğu ve buradan da ahıra sıçradığı belirlendi.

İTFAİYECİLER HAYVANLARI KURTARMAYA ÇALIŞTI AMA

Alevlere teslim olan anın söndürmeye ve içerisinde bulunan hayvanları kurtarmaya yönelen itfaiye personeline ahırın bitişiğindeki evlerin sahipleri karşı çıkarak evlere müdahale etmelerini istedi. İtfaiye bu tarafa müdahale edince ahırda kalan 10 büyükbaş hayvanın yoğun dumandan etkilenerek boğulduğu ve telef olduğu belirlendi. Saatler süren çalışmanın ardından yangın diğer evlere sıçramadan söndürüldü. Yangında telef olan büyükbaş hayvanların mali değerinin yaklaşık 50 bin TL olduğu diğer zararlarla birlikte yangında 100 bin TL dolayında zarar meydana geldiği belirlendi. Yangınla ilgili olarak Jandarma soruşturma başlattı.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.