Ahlaksız Teklif

CHP İl Başkanı Vedat Şenol iktidarın internet düzenlemesi sansür ve baskıyı artırdığını söyleyerek “araştırma şirketlerine yaptıkları ahlaksız tekliflerle anılan hükümet sonunun geldiğini görüyor” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2014 14:39
Ahlaksız Teklif

Hükümetin sansür, baskı ve ahlaksız tekliflerle anılır hale geldiğini söyleyen CHP İl Başkanı Vedat Şenol “Ak Parti iktidarı interneti yeniden düzelemeye karar verdi. Yaşanan süreç Türkiye’de Abdülhamit’ten bu yana basın üzerinde uygulanan sansürün en acı olanı. Medyanın yazılı ve görsel boyutunu halletmişlerdi. Özetle ulusal basın AKP yandaşı patronların eline geçmişti. Devlet güçleri de kullanılarak kamu bankalarından bedava karşılıksız denilecek krediler verilerek görsel ve yazılı medya ele geçirildi. Tayyip Erdoğan’ın aleyhinde haber yapmak mümkün değil. Gezi olaylarında internet çok üst düzeyde kullanıldı. Örgütlü çalışma gibi birbirini tanımayan insanlar facebbok üzerinden örgütlenip buluştu. Gezi olayından sonra interneti de sansürlemeye çalışmışlardı” dedi.

İnsanların internet üzerinden örgütlenmesinin iktidarı rahatsız ettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Şenol “Yolsuzlukların, hırsızlıkların ortaya çıkarılmasında hızlı bir gelişim sağlandı. Türkiye’de insanlar sokağa çıkmadan internet üzerinden örgütlenmeye başladılar. Aynı amaçla eylem yapmaya başladılar. Bunlardan dolayı da interneti sansürlemeye çalıştı.

İnternet sanal bir alem, dünyanın öbür ucundaki insanla görüşebiliyorsun. İnternette bilgi paylaşan insanlarla bilgilen hükümetin elinde. İnsanları tutuklama gibi her türlü baskıyı yapabiliyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil” diye konuştu.

Yasakların uygulanamaz olduğunu belirten Şenol “İnternet konusunda ne kadar yasak koyarlarsa koysunlar, insanlar bir şekilde birbirine ulaşacaktır. İnterneti sessiz sedasız kullanan çok insanın olduğunu düşünürsek bu insanlarda hükümete karşı olacaktır. Herkes bu duruma tepki koyacaktır ve bu çığ gibi büyüyecektir” şeklinde konuştu.

Ulusal basında araştırma şirketleri ile ilgili İktidar tarafından para teklif edilerek oy oranlarının değiştirilmesi iddialarına da değinen Vedat Şenol açıklamasında şunları söyledi. “Geçen gün ulusal medyada AKP’nin araştırma şirketlerine yaptığı ahlaksız teklifler gündeme bomba gibi düştü. AKP’yi yüksek gösterin, CHP ve MHP’yi düşük gösterin gibi şeyler. Fatih Altaylı’nın bir kişiyle görüşmeleri basına düştü. Habertürk’ün AKP lehine çalıştığı ortaya çıkmıştır. Türkiye’de seçim araştırması yapan şirketlerin ciddiyeti ve doğruluğu kalmadı.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.