Ahmet Tural: 'Bölge Esnafına Sahip Çıkacağız'

Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanlığı görevine seçilen Ahmet Tural, amaçlarının bölge esnafına sahip çıkmak olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 11:35
Ahmet Tural: 'Bölge Esnafına Sahip Çıkacağız'

Bölge’nin en güçlü kooperatiflerinden birine başkan seçilen Ahmet Tural, yaptığı başaralı çalışmalar ile de adından sıkça bahsettirmeye başladı.

5 Mayıs’ta yapılan genel kurulda Göller Bölgesi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanlığı’na seçilen Ahmet Tural, gösterilen teveccühten ötürü mutlu olduğunu söyledi.

Kongrenin bölge birliğine bağlı kooperatiflerin yüzde 80’inin katılımı ile gerçekleştirildiğini anlatan Tural, katılmayanlarla gelecekte el ele, kol kola olacaklarından şüphe duymadığının altını çizdi.

Bünyesinde 45 kooperatif bulunan Göller Bölgesi Birliği’nin esnafına daha ucuz kredi temin etmek için faaliyet gösterdiğini anlatan Tural, devlet destekli kredilerin finans sektörüne göre daha ucuz olduğunu söyledi.

EKK’ların esnaf için dost kapısı olduğunun altını çizen Tural, herhangi bir gecikmede bankaların yaptığı gibi hemen icra ve takip yoluna başvurmadıklarını ifade etti.

2011 yılını değerlendiren Tural, “esnaf ve sanatkarın finans kaynağı olarak hizmet eden ve yarım asrın üzerinde geçmişe sahip olan kooperatiflerimiz için 2011 yılı oldukça parlak ve verimli bir yıl olmuştur. Bölge birliğimize bağlı kooperatifler açısından tüm rakamsal veriler pozitif gerçekleşmiş ve kredi hacmimiz büyürken takip oranlarımız da düşmüştür. Birliğimiz bünyesinde rakamlara bakıldığında 2010 yılı sonu itibariyle kredi toplamamız 276.4 milyon TL olmuş ve ortalama takip oranı yüzde 37.51 ile kapatılmıştır. 2011 yılı sonunda ise kredi toplamımız 344.8 milyon TL yükselmiş olup, ortalama takip oranı da yüzde 26.8’e kadar inmiştir. Bu da gösteriyor ki 2011 yılında kooperatif kredi riskinde yüzde 25 gibi büyük bir artış sağlanarak rekor seviyeye ulaşmıştır.

Bölge birliğimizde kredi kullandıramayan kooperatif sayımız bugün için 4’e düşmüştür. 2012 yılı başında faiz oranlarının yükseltilmesi, banka maliyeti getirilmesi ve kredi destek oranının düşürülmesi gibi düzenlemelerin esnaf ve sanatkarlar açısından sıkıntıya neden olduğunu belirten Tural, şöyle devam etti: “Kooperatiflerimiz esnaf ve sanatkarlarımız için her zaman dost kapısı olmuştur. Kredi limitlerimiz ve uygun vadelerle en uygun faizli kredilerimizle esnaf ve sanatkarın finans kaynağı olduk ve olmaya devam edeceğiz. 2012 yılının zor bir yıl olacağı herkes tarafından dile getirilmekte. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve ABD’de yaşayan ekonomik kriz ve sosyal dengesizliklerin ülkemizi de etkilemesi doğal bir sonuçtur. Temennimiz, ülkemiz, özellikle de esnaf ve sanatkarlarımızın bu krizi en az etkilenmeyle atlatabilmesidir.”

Öte yandan merkezi Burdur’da bulunan Göller Bölgesi Birliği görev dağılımı yaptı. Ahmet Tural yönetim kurulu başkanı olurken, başkan vekilliklerine Antalya EKK Başkanı Murat Ağaoğlu, Burdur EKK Başkanı Mustafa Kavçakar, murahhas azalık görevine de Manavgat EKK Başkanı Mehmet Ünal seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.