AİLE

Hasan Özbek Yazdı : Aile

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2014 11:55
AİLE

Aile;

Bugün aileyi yazacağım hem de çok klasik bir konu olduğunu bile bile.
Dünyanın gelmiş geçmiş en büyük İmparatorluğunu düşünün. Bu imparatorluğu anlatan bir kitap bulun. O kitabın son sayfasından yavaş yavaş göz atarak ilk sayfasına doğru bir yolculuk yapın. Gele gele çok önemli bir kurum çıkar karşınıza.

Nedir? O Kurum

Elbette Aile. O aile ki, çekirdektir. Ana bir, baba iki. Sonra çocuklar karışır. Çocukların büyütülmesi, yetiştirilmesi eşine az rastlanır bir çiledir. O çile aileye zevklerin en güzel olarak tat veren bir şeydir.

Şu dünyada yaşarken karşınıza erdem sahibi kişiler çıkar. Öyle ki ülke için, devlet için, insanlık için çok yararlı işler yapan kişilere;

Böyle insanların nasıl yetiştirildiğini incelediğiniz de karşınıza bir kurum çıkar

Elbette aile.

Bir düşünürümüz, vatan (gayretli) insanların omuzları üstünde yükselir demiş.

Gayretli insanı incelediğiniz de karşınıza çıkan şey yine aynıdır.
Aile.

Kısaca aile çekirdektir, temel taşıdır. İlk öğretmendir

Biz de onu yazmaya çalıştık.

Hem de çok klasik bir konu olduğunu bile bile.

Bölünmüş ailelerin çocukları toplum içerisinde başarılı olamamaktan ziyade zararlı olayların peşine düşmektedir.(Uyuşturcu, alkol ve daha birçok zararlı maddelerin) bunlar bir aile için ıstırap kaynağıdır.

Ülkemizde aileden sorumlu Devlet Bakanlığı vardır. Bakanlık bu gibi parçalanmış ailelerin durumlarını incelemeli ve bir sonuca bağlamalıdır.

Toplumlar aile ile kalkınır. Aile toplumun temel taşıdır. Bu olmadığı müddetçe toplumlar geri kalır. Nasıl ki bir binanın temeli çürük olursa toplumunda ailesi çürük olursa o toplum dünyada söz sahibi değildir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.