Ailelere Yönelik İşletme Olacak

Ailelere Yönelik İşletme Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2015 12:45
Ailelere Yönelik İşletme Olacak

Akdeniz'in Haberine göre

Belediye, yıllardır geceleri gazino olarak işletilen tesisi geri aldı, ailelere yönelik işletme olarak yeniden düzenlenecek. Alkol tüketenlerin mekanı olan Kirazlıdere Yolu'nda hummalı bir çalışma başlatıldı.

Isparta halkı için çok özel bir yeri olan, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Cezaevi kurumları tarafından işletildiğinde il dışından gelen misafirlerin götürebildiği tek yer olan Kirazlıdere, yeniden canlanıyor. Yıllardır içkili gazino olarak işletildiği için ailelerin gidemediği, yolunun kötü ve alkol tüketenler tarafından yoğunlukla kullanıldığı için pek tercih edilmeyen Kirazlıdere, Belediye'nin bünyesine geçti. Isparta Belediyesi, geceleri gazino olarak çalışan Kirazlıdere Tesisleri'ni geri aldı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın talimatları doğrultusunda gerçekleştirilen geri alma işlemi sonrasında Belediye ekiplerince çalışmalara başlandı. Belediye Başkanı Günaydın tarafından görevlendirilen mimarlar ve uzmanlar eskiden restoran ve kafeterya olarak kullanılan Kirazlıdere Tesisleri'nde çalışmalara başladı. Tesis binası yeniden projendirildikten sonra hemen tadilata geçirilecek. Bir taraftan binanın ve çevresinin düzenleme çalışmaları planlanırken diğer taraftan Kirazlıdere yolunun bakım ve onarım çalışmalarına da başlandı. Başkan Günaydın'ın görevlendirdiği 3 başkan yardımcısının kooordinasyonunda dün sabahtan itibaren Kirazlıdere Yolu'nun öncelikle temizlenmesi çalşışmaları yürütülüyor. 50 Belediye işçisi yol üzerindeki görüntü kirliliğine neden olan etkenleri ortadan kaldıracak, ağaçların da budama işlemleri gerçekleştirilecek. Yolun asfalt ve diğer ihtiyaçları da kısa sürede çözümlenecek. Isparta Belediyesi'nin Kirazlıdere'yi eskiden olduğu gibi halkın hizmetine sunmak için yürüttüğü çalışmaların çok kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor. Kirazlıdere Tesisi'nin tadilat ve bakım çalışmaları tamamlandıktan sonra eskisi gibi Belediye tarafından işletileceği öğrenildi.

İYİ BİR ÖRNEK BURDUR SUSAMLIK

Isparta'nın Kirazlıderesi'ne benzer bir tesis Burdur'da bulunuyor. Belediye tarafından Burdur halkına kazandırılan Susamlık Tesisleri'nden tıpkı Kirazlıdere'de olduğu gibi şehir kuş bakışı keyifle izlenebiliyor. Buranın tanıtımında "Şehrin ter tarafını görebileceğiniz hakim tepedeki susamlık tesisleri, sizlere soluklanma, yemeğinizi yeme, içeceklerinizi Burdur şehri ve göl manzarası ile yudumlama fırsatı sunar. Susamlık tepesinden şehre bakarken hemen ilerde Pazar mahallesinin olduğu tepede saat kulesi ve Ulu camii dikkatinizi çeker" deniliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.