Ak Kadınlardan 8 Mart Programı

Ak Parti Kadınlar Kolu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile öğretmenevinde program düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2014 10:33
Ak Kadınlardan 8 Mart Programı

Ak Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen program öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kadın Kollarının düzenlediği toplantıya AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,Ak Parti milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ,Recep Özel,Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak’ta katıldı. Kadın Kollarının yapmış olduğu programa İlçe Kadın kolları Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri çok sayıda misafirler de yerini aldı.

Programın açış konuşmasını yapan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, “19.Yüzyıl sonlarından bu yana kadınların toplumsal yaşamın her alanına etkin katılım için verdikleri mücadele bugün çok daha güçlü bir şekilde devam etmektedir. Nüfusun yarısını oluşturan kadınların sosyal, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda yaşama etkin katılımı toplumların, devletlerin ve milletlerin gücünü artırmaktadır.

Kadınsız Demokrasi Kadınsız üretim Kadınsız kalkınma olmaz. Ülkemizde de kadınların gücünü kullanılmaksızın refaha ulaşılabilmek ve sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamak mümkün değildir. Türkiye tarihi, kültürel ve dini temellerinden aldığı güçle kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirme konusunda büyük ilerlemeler kaydetmiştir. Ülkemizde kadınların önündeki tüm engellerin kaldırılması için çeşitli ve daha güçlü tedbirler alınmakta, teşvik ve destek programları hayata geçirilmektedir. Eğitim ve sağlık alanlarında kadın-erkek eşitliği açısından sağlanan başarı, Dünyada örnek oluşturacak bir modele dönüşmektedir. İstihdam alanında kadınlarımızın dinamik gücünü ekonomiye katkı haline dönüştürmek amacıyla başlattığımız çalışmalar Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve kalkınmasında en önemli gücümüzden biridir. Dünya Ekonomik Forumu kapsamında oluşturulan İş’te Eşitlik Platformu ile iş dünyası kadınlar için iş birliği ve güç birliği oluşturmuştur.

Bugün Dünyanın değişik coğrafyalarında milyonlarca kadının, küresel aktörlerin anlamsız çılgınlıkları yüzünden tarifsiz acılar içinde olduğu ve gözyaşı döktüğünü biliyoruz. Ama aynı zamanda bir anne olarak yarınlarımızı kucaklama mücadelesi verdiğini de biliyoruz.

Dünya Kadınların eli ile değişmektedir. Dünyanın en önemli gelişmelerini, özel ve anlamlı günlerine bakarsanız hepsinde kadınların verdiği mücadeleye, çektiği acıları ve sonunda elde ettiği başarıyı görürüsünüz. Özellikle milletimizin verdiği Kurtuluş savaşı destanlarımızda da hep kadınlarımızın ön planda olduğu hepimizce bilinmektedir.Nene hatunları,Şerife bacıları kara fatmaları bugün bir kez daha saygıyla ve rahmetle anıyoruz.

Müminler için en güzel örnek, Sevgili Peygamberimizdir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi; hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış; hep güler yüzlü olmuştur. Dolayısıyla Peygamberimizin hanımlara karşı gösterdiği bu tavır, hepimiz için örnek olmalıdır.

Türkiye bugün önemli bir dönüm noktasındadır. Barış, huzur, güven ve istikrardan yana, elini taşın altına koymak isteyenler için önümüzde önemli bir fırsat vardır. Emek, sabır ve cesaret isteyen bu yolun taşlarını yine bu ülkenin kadınları, bu ülkenin anneleri döşeyecektir. Bu yolu bozmaya çalışanlara ülkemiz kadınlarının ve annelerinin gücü, sabrı ve metaneti en güzel cevabı verecektir.

Attığımız adımların, uyguladığımız politikaların ülkemizin kadınlarının daha huzurlu, daha güvenli, daha müreffeh bir dünyada yaşamasına vesile olmasını temenni ediyorum. Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır) sözünün muhatabı olan ülkemizin ve tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun ve milletvekilleri Bilgiç ve Özel’de yaptıkları kısa konuşmalarında tüm kadınların kadınlar gününü kutladı.
Son yıllarda ciddi boyutlara ulaşan aile içi şiddet, çocuğa şiddet, boşanma olayları noktasındaki tek eksikliğin iletişim eksikliği olduğunu dile getiren Psikolog Şule Tola, aile içi iletişimin önemi hakkında geniş bilgi verdi.

Ayrıca Kamu Hastaneleri Birliği Isparta İl Genel Sekreterliğinin ” Ruhumuza sağlık “projesi kapsamında gelen tüm davetleri değerlendireceklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum