‘AK Kadınlar’dan Anlamlı Buluşma

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaları Ak Parti Kadın Kolları önderliğinde Ak Parti Milletvekili Recep Özel ve İl Başkanı Osman Zabun’un katılımı ile Teraspark’ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Yayınlanma:
‘AK Kadınlar’dan Anlamlı Buluşma

Yerel seçimlerin yaklaştığı bu günlerde gündemde siyaset ve oy olmayan kahvaltıda TRSM hastaları sıkıntılarını anlattı.

Ak Parti Kadın Kolları Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) hastaları ile Sevgi Günü projesi kapsamında Teraspark’ta düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Ak Parti milletvekili Recep Özel ve İl Başkanı Osman Zabun’unda katıldığı Sevgi Günü etkinliğinde TRSM hastaları dertlerini anlattılar. Programın sonunda TRSM hastaları tarafından yapılan tablolar Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, milletvekili Recep Özel ve İl Başkanı Osman Zabun’a hediye edildi. TRSM hastaları kendilerinin şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmesi için çalışma yapılmasını istediklerini söylediler.



TUNÇBİLEK’TEN FARKINDALIK ÇAĞRISI
Teraspark’ta düzenlenen kahvaltıda konuşan Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek “Dayanışma yoluyla hareket edilerek birlik ve beraberlikle hareket eden toplumlar her aşamada başarıya ulaşırlar. Toplumsal dayanışma olmadan eğitim, sağlık ve yaşamın her alanında başarıya ulaşmak mümkün değildir. Biz kadınlar olarak toplumun her kesimiyle birlikte, onlara tek tek ulaşıp, onların dertlerini, sevinçlerini paylaşmayı amaç edindik. Bu anlamda Isparta Kamu Hastaneleri Birliği İl Genel Sekreterliği bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ettik. Yapılan çalışmaları zaten medyadan takip ediyorduk, daha yakından görme imkanı bulduk. Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun amacıyla böyle bir programı düzenledik. Amacımız toplumda duyarlılığı artırmak ve hastalarımızı sosyal hayata kazandırmaktır. Tüm kurum ve kuruluşları bu anlamda farkındalığa davet ediyorum. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.



Ruh Sağlığı Merkezinin Aralık 2012 tarihinde hizmete açıldığı
nı belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın “Orada Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmetlerini verirken, Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Psikolojik Danışma Merkezimiz vardı. İkisini birleştirdik ve birlikte hizmet veriyoruz. Bugün itibariyle yaklaşık 125 hastaya ulaşmış durumdayız. Geldiğimiz noktada hastalarımızın ve ailelerin memnuniyeti birebir evlerine giderek ve merkezi ziyaret ederek gördük. Merkezimizde çalışan arkadaşlarımızın fedakarca çalıştığına şahidim. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TOPLUM TEMELLİ KURUM
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi psikologu Şule Tola ise “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, toplum temelli bir kurumdur. Hedefimiz toplumdaki damgalanmanın önüne geçmek. Evlerinde olan hastalarımızı topluma kazandırmak için değişik aktivitelerimiz var. Ancak şu gün geldiğimiz noktada Isparta halkının desteğiyle daha hızlı yürüye bileceğimizin bilincindeyiz. Bu nedenle tüm kurum ve kuruluşlara Sevgi Günü’nde bir çağrımız olmuştu. Bu çağrımız bir günde kalmasın. İlk davet Sayın Gülsüm hanımdan geldi. Nasıl ki bedensel rahatsızlıklarımızı tedavi ile giderebiliyorsak, ruhsal sıkıntılara toplumun bakış açısının da aynı olmasını istiyoruz” diyerek sevgi çağrısı yaptı.



ÖZEL’DEN EVLENDİRMESİNİ İSTEDİ
TRSM hastaları bire bir sohbet ederek dertlerini dinleyen Ak Parti Milletvekili Recep Özel “Isparta’da tüm illere örnek bir faaliyeti sürdürmektedirler. Hepimiz ileride ne olacağımızı bilmiyoruz. Toplumun her kesimini kucaklayıcı bir anlayışla, her ferdine insan değeri vererek, toplumda yalnızlaşmasının önüne geçmek, ona sahip çıkmak anlayışıyla bir sosyal politikamız, bir devlet, sağlık ve hükümet anlayışımız var. Artık hastalandığımız zaman acaba bana kim bakar diye kimsenin düşünmesini istemediğimiz bir sağlık sistemini ülkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabii bir takım aksaklıklar bu alanda da olabilir. Onların her bir derdi bizim derdimiz. Onların sorunları varsa bizim ilgilenmemiz gerekir” dedi. TRSM hastalarından biri milletvekili Recep Özel’den kendisini evlendirmesini istedi.



SAĞLIKTA ÖRNEK ÜLKE OLDUK
Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun sağlıkta yaşanan değişime dikkat çektiği konuşmasında “Biz bu millete aşık bir parti ve iktidarız. En ücra noktadaki vatandaşlarımıza ulaşma hedefimiz var. Bu noktada da iktidara geldiğimiz günden itibaren sağlık ve sosyal güvenlik alanındaki yatırımlarımız son derece önemli. Bu alanlarda ülke olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımların ve imkanların batı ülkelerinde, Amerika’da bile gıbta ile takip edilen ve örnek olarak alındığını görüyoruz” diye konuştu. Isparta’nın sağlık alanında Türkiye genelinde ön sıralarda yer almasının gurur verici olduğuna dikkat çeken Zabun “Tüm alanlarda olduğu gibi engellilerimiz için de hükümetimiz değişik, pozitif uygulamalar içerisinde çalışmakta. Bunlardan bir tanesi de engelli vatandaşlarımızın pozitif ayrımcılık uygulanması adına istihdamlarının sağlanmasıdır. Biz özel ve kamu da engelli vatandaşlarımızın istihdamı için bir takım koşullar getirdik. Bizim için milletimizin her bir ferdi önemlidir. Ülkemizin tüm imkanlarını kullanarak onları mutlu etmek ve mutlu bir Türkiye oluşturmak temel hedefimizdir. Isparta’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni kuran ve burada fedakarca çalışan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum