Ak Parti Adayını Nasıl Belirleyecek

Yerel seçimlere 1 yıl varken Isparta'da partiler arası siyasi rekabet ve seçim stratejileri yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2013 11:45
Ak Parti Adayını Nasıl Belirleyecek

Bu anlamda anket sonuçları aday belirlemede en önemli etkenlerden biri. 2009 yerel seçimlerinde Isparta Belediye Başkanlığını MHP'ye kaptıran, 12 ilçenin de 4'ünde seçimi kazanan AK Parti’nin 2014 yılında yapılacak seçimlerde Isparta’ya büyük önem vereceği öğrenildi.

AK Parti Genel Merkezi daha önce belirli aralıklarla yaptırdığı anketleri bundan sonra her ay yaptıracak. Isparta merkez ve ilçelerde aylık olarak yapılacak ankette vatandaşlara hem parti olarak “hangi partiye” oy verecekleri, hem de “Kimi AK Parti’de” aday görmek istedikleri sorulacak. Ankette adaylık için ismi geçenler de vatandaşa sorulacak.

Kulislere göre anket sonuçları doğrultusunda aday adayları azaltılacak ve genel merkeze çağrılacak. AK Parti Genel Merkezinin Isparta’ya ayı bir önem verdiği ve Isparta ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığı gelen bilgiler arasında. AK Parti Genel Merkezinin geçtiğimiz aylarda Isparta’da yaptırdığı anket sonuçları, adayın çok önemli olduğu ve seçimin kazanılmasında en önemli etken olarak gündeme geldiğini ortaya çıkardı.
Daha önce yapılan anket sonuçlarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Akdeniz bölgesi milletvekilleri ile yapacağı kahvaltılı toplantıda gündeme geleceği ve Isparta Milletvekilleri ile değerlendirme yapılacağı gelen bilgiler arasında. Yılın ilk ayında yapılan ankette AK Parti'nin parti olarak 2011 milletvekili seçimlerine göre oyunu artırdığı ancak belediye başkanlığında ise sonucu adayın belirleyeceği yönünde görüşlerin ortaya çıktığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum