AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş Sonunda Patladı

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, Isparta’ya yatırım yapılmıyor, teşvik yok diyenlere sert cevap verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Temmuz 2012 14:29
AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş Sonunda Patladı

Isparta’nın hak ettiği teşvik kapsamında bulunmaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefin de olan iktidar, tüm bu tezleri çürüttü. Partinin İl Başkanı Uzaktaş, çok sert ifadelerle dönemin geçmiş bürokrat ve siyasetçilerini eleştirdi.

Nuri Uzaktaş’ın gündemi değiştirecek ifadeleri şu şekilde; “Konya’nın ve Isparta’nın yatırım şartları arasında çok ciddi fark yoktur. Ama hala oraya fabrikalar kuruluyor, yatırımlar yapılıyor. Bizim hemşerilerimiz de şu var. Isparta’ya yatırım yapılmaz, fabrika kurulmaz. Ya kardeşim neden kurulmasın, teşvik yok diyorlar. Teşvik yatırım yapmayı planlayan insanları heyecanlandırmak demektir. Eğer sizin yatırım yapmaya karar vermiş insanlarınız yoksa yada bu konuda gereken alt yapıyı oluşturamıyorsanız. Ben dışarıda gezen insanım, bizim sokakta herkesin ağzında teşvik muhabbeti. Mesela Konya’ya fabrikalar kuruluyor ama insanlar teşvik muhabbetti yapmıyor. İzmir de Afyon’da bu muhabbet yapılmıyor. Isparta’da ciddi şekilde yatırım yapmış birçok iş adamımız başarılı olmuştur. İşini gücünü dört dörtlük takip eden bir çok işletme şu anda büyük başarılara imza atmaktadır.

Isparta’nın en büyük sıkıntısı ana kalem olan sektörlerde meydana gelmektedir. Mesela en büyük sektörlerden bir tanesi kereste sektörüdür. Bu sektörde azalmadan dolayı eski talebi görmüyor. Nedeni ise doğrama kaleminde ki esnaf değişmiş, yine parke değil de yerlere mermer döşeniyor. Bundan dolayı kereste sektörü sekteye uğramış. Yine diğer bir sektörümüz tekstil, bu sektörde sadece iplik noktasında kalmış. Yani sektörün iplik boyutunu aşamamışız. Bu işi dokuma ve konfeksiyon boyutuna dönüştürememişiz. Ne yazık ki toplumun kanaat önderlerinden, yatırımcıyı heyecanlandıracak bir teşvik yok.

Eğer biz milleti uyarmazsak, insanlar tabi ki heyecanlı olmaz. İnsanların heyecanlı olmadığı yerde teşvik verseniz, sadece ilimize dışarıdan gelen insanlarla yatırım yapar. Sonuçta insanlar Ispartalı değilse, neden gelip de yatırım yapsınlar ki? Her şeyin bir mantığının olması lazım, siyaset yapmak için siyaset yapılmaz. İktidarı eleştirmek için boş siyaset yapılmasın. Böyle yaptıkça Isparta insanına zarar vermekteler, bunun hesabını iyi yapmaları gerekiyor. Ne kazandırırız, neyi kaybettiririz bunlar önemli şeyler. Sizler ciddi konularda ayrıntıya sahip değilseniz, muhalefet olsun diye sabah akşam aynı şeylerin etrafından dönerseniz, Ispartalı bundan ne kazanır, bir düşünün. Sanayimizde eleman sıkıntısı var. Memlekette işsizlik olduğundan şikayet edenler de var. Sanayicilerimiz de eleman bulamadıklarından şikayetçi.

Ayrıca bizim gayretli ve başarılı bir İş Kur Müdürümüz var. Memlekete bir şeyler olsun diye gayret gösteriyor. Müdürümüz, açılan kurslara talep olmadığından bahsediyor. Rivayete göre memleketimiz de 4 bin tane güvenlik sertifikası olan insanımız var. 3 bin civarı tıbbı sekreterlik sertifikası olan hemşerimiz var. Biz bunları nerede istihdam edebiliriz, yani her köşe başına güvenlikçi mi koyalım. Bizim kaliteli eleman ihtiyacımız var.

OSB’Yİ KİM KURDU?

Hiç kimse Organize Sanayi’yi tartışmıyor. Isparta’da sanayileşme hangi muhitte olur. Bir şehirde sanayileşmenin yapılacağı yer neresidir? Peki gidin bir bakın Isparta OSB’nin şehir merkezine uzaklığı ile Konya ve Burdur’da ki OSB’nin şehir merkezine uzaklığı ne kadardır?

Yıllar önce kurulmuş bir Organize Sanayi Bölgesi daha rantabl yerler varken maalesef Isparta’dan22 km. uzaklıkta bir bölge kurulmuş, tamam insanlar uzak bölgeye fabrika yapabilir, ama bunun yanında desteklenen diğer meslek unsunları yok ki. Bizim OSB’de bankamız var mı? Orada çalışanlar ihtiyaçlarını orada bulunan benzinlikten karşılıyor. Bir tane cıvata yada çiviniz kaybolsa tekrar Isparta’ya geleceksiniz, bazen ustalar OSB’ye gitmek bile istemiyor.

Elektirkçiler ve bobinajcılarda bazen o bölgeye gitmemek için işi yokuşa sürüyor.22 kmuzaklığa OSB’yi kuranların mantığı Isparta sanayileşsin mi? Sanayileşmesin mi? Dönüp buna da bakmak lazım.5 kmileri ye kos koca çimento fabrikası kurabiliyorsunuz? Bunda bir sıkıntı yok, ama OSB gibi bir yapılanmayı22 kmgibi bir mesafeye kurduğunuz zaman acaba buraya ne kadar insan gider de yatırım yapabilir hiç düşünmediniz mi?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum