Ak Parti Milletvekili Bilgiç'ten Yatırım Müjdesi

Süleyman Demirel Üniversitesi, aynı dönemde açılan üniversitelere oranla daha hızlı gelişim gösteriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 12:46
Ak Parti Milletvekili Bilgiç'ten Yatırım Müjdesi

Süleyman Demirel Üniversitesi, aynı dönemde açılan üniversitelere oranla daha hızlı gelişim gösteriyor. Özellikle bünyesindeki Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki yenilikler, son yılların en hızlı seviyesinde.

Açıldığı günden beri üniversitenin yüz akı olan Kalp Merkezi, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ndeki yeni yerine taşındı. Ancak, fiziki şartlar bakımından yetersiz olan yeni yerleşim sıkıntıları da beraberinde getirince, siyasiler ile üniversite yönetimi fikir jimnastiği yapmaya başladı.
AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kalp merkezi için yeni bir bina yapma kararı aldıklarını ve çalışma başlattıklarını açıkladı. Milletvekili Bilgiç, kadro sıkıntısını da çözeceklerini sözlerine eklerken, bütçeye 3 milyon lira ilave edildiği de belirtti. Bilgiç, “Kalp Merkezi’nin yeni yerinin yeterli olduğunu söylemek mümkün değil. Biz çalışmalarımızı başlattık. Orada kampusün içinde, hastanenin yanında yeni bir kalp merkezi nasıl inşa ederizin hesaplarını yapıyoruz. Bunun telaşındayız” dedi.

Bilgiç, kadro ve ödenek sıkıntılarını da gidermek için gayret sarfettiklerini belirterek, “Kadro meseleleri vardı onu aktardılar, o meseleyle ilgileniyoruz. Onun dışında cari ve sermaye giderleri konusunda ödenek talepleri var, bunlarla uğraşıyoruz. Zaten bütçe sürecinde yatırımlarla ilgili olarak 3 milyon lira rakam koyduk” dedi.

Bilgiç; “Desteğimiz unutulmamalı”
Milletvekili Bilgiç, üniversiteden gelecek her talebe evet diyeceklerini söylerken, üniversitenin de kendilerini unutmamasını istedi. Bilgiç, şöyle konuştu: “Üniversiteden gelen tüm talepleri azami ölçüde karşılamaya çalışıyoruz. Ancak, hocalarımız açıklama yaparken bizleri unutuyorlar ama biliyorsunuz, Gülle ilgili bir program vardı. Orada Gül Vadisi’nden bahsettiler. Ama unuttular, demediler ki; gül vadisini siyasetçilerin, milletvekillerinin desteğiyle, ajansımızla beraber yapıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum