AK Parti Oy Kaybında Belediyeye de Fatura Kesti

7 Haziran seçimlerinde 20 bin oy kaybeden AK Parti, MHP'li Isparta Belediyesi'ne de fatura kesti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Haziran 2015 09:58
AK Parti Oy Kaybında Belediyeye de Fatura Kesti

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'nin hem Türkiye hem de Isparta'daki oy kayıplarının nedenlerini analiz eden İl Başkanı Zabun, Isparta Belediyesi'nin yapamadığı hizmetlerin faturasının da iktidara kesildiğini iddia etti. Zabun, şöyle konuştu:

BELEDİYE HİZMETLERİ EKSİK
Isparta’da oy potansiyelimiz aldığımız bu oyun çok üzerindedir. Mutlaka hepimizin beklentisi vardır. Ama şu olursa bu, fal bakmak, fal açmak, rakamlar üzerinden olmaz. Siyaset sahada çalışarak netice alınacak bir süreçtir. Şu olursa diye hesaplar yaparak sonuç alamazsınız. Biz bir taraftan seçim çalışmaları yürütürken bir taraftan Şarkikaraağaç, yalvaç Eğirdir’de saha araştırmaları yaptık. Vatandaşlarımızın şikayetleri, talepleri nedir diye analiz yaptık. Mahalle mahalle bunun analizini çıkarttık. Isparta ölçeğinde hangi politikalardan memnun hangilerinden değil, Türkiye ölçeği için de bunların değerlendirmelerini yaptık. Bu veriler Isparta cezalandırılıyor mu yakıştırmasının temel sebeplerinden bir tanesi Isparta Belediyesi. Biz kamu yatırımları olarak ciddi yatırımlar yapmışız. Vatandaşın kamu yatırımlarından memnuniyet oranı yüksek oranlarda. Ama şehirdeki imajda değişiklik göremeyen vatandaşımız buun faturasını iktidar olarak bize kesti. Şehrin değişmeyen çehresi, insanlar hep aynı şehir çehresini gördü. Vatandaşımız hep aynı tabloyu görmekten dolayı belirli olanda bunun faturasını bize kesti. Yaptığımız analizlerde bunu da gördük.

BELEDİYEYE DESTEK OLDUK
Uzun zamandır İller Bankası Belediye’den alacaklarını kesmiyor. Bu belediyeye kaynak olarak giriyor. Devletin işleyen bir mevzuatı var. Bu çerçevede Darıderesi 1 barajının belediye tarafından devralınması gerekiyordu. Ama sayın başkan bunu imzalamayacağım dedi. Afyon örneği verildi. Onlar hangi koşullarda imzaladıysa siz de o koşullarda imzalayın dedik. DSİ olarak Isparta Belediyesi’ni buradan faydalandırmamız gerekirdi. Ama olmaz dedik. Buradan Ispartalı faydalanıyor diye sayın bakanımızı ikna ettik. Bu anlamda herhangi bir tedbir uygulamadık. Darıderesi 1’nin protokolü imzalanmadan Darıderesi 2’nin ihalesini gerçekleştirdik. O yer de bitirilecek ve Isparta çok ucuz su imkanına kavuşmuş olacak. Hem de daha temiz bir suyu kullanmış olacak.

FATURASI AK PARTİ'YE KESİLDİ
Şehrin merkezinde dokunulması gereken çok ciddi alanlar var. Bunlara hiçbir şekilde dokunmamışsınız. Ucuz arsa üretemediğiniz için şehirde arsa ve kira fiyatları almış başını gitmiş. Bunlar vatandaşın imkanlarını kısıtlıyor ve cebine dokunuyor. İktidarda olduğunuz için bunun faturası size kesiliyor. Belediye bu alanda dokunuşlarını yapsaydı bunlar bize artı yazardı. Ya da olumsuz bir algı oluşturmazdı.

BU ÜLKE İSTİKRARI VE GÜVENİ
AK PARTİ İLE SAĞLAYACAKTIR
Muhalefet şu algıyı oluşturmaya çalışıyor. AK Parti başarısız. Hayır böyle bir şey yok. Bu ülke yeniden toparlanacak ve çıkış noktası arayacaksa bunun açık adresi AK Parti. Tüm Türkiye ve Isparta’da olarak yeniden toparlanma, yeniden istikrarlı bir süreç,ten bahsedeceksek bunu da tartışmasız olarak AK Parti’yi göstermiştir. Muhalefet kendi aldığı sonuca göre değil de AK Parti’nin aldığı sonuca göre değerlendiriyor. Böyle bir siyaset değerlendirmesi olabilir mi? Bu gerçekçi bir değerlendirme değil."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum