Ak Parti’de Aday 20 Kasım’dan Sonra Açıklanacak

Bilindiği üzere AK Parti’den Belediye Başkanı olmak için 14 isim başvurmuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2013 13:46
Ak Parti’de Aday 20 Kasım’dan Sonra Açıklanacak

Önümüzde ki yıl yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri için AK Parti’de kimin aday gösterileceği kararını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte kurulan bir komisyon verecek. Bilindiği üzere AK Parti’den Belediye Başkanı olmak için 14 isim başvurmuştu.

Siyasi trafiğin gölgesinde seçim hazırlıklarını yürüten AK Parti’de gözler adaya odaklandı. 30 büyükşehirdeki temayül yoklamalarını tamamlayan parti yönetimi, bu hafta Cumartesi günü Isparta’da temayül yoklaması yapacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki 10 kişilik Üst Komisyon, AK Parti Genel Merkezi’nde toplanarak beyin fırtınası yaptı. Bu toplantıda Isparta ve bazı muhalefet partilerinin elinde olan şehirlerinde konuşulduğu öğrenildi.

ISPARTA ADAYI 20 KASIM SONRASI
AK Parti’de son temayül yoklamaları ise, büyükşehir olmayan 51 il ve ilçelerinde cumartesi ve pazar gerçekleştirilecek. Buradan çıkacak sonuçlar da parti yönetimince değerlendirmeye alınacak. 20 Kasım sonrasında Üst Komisyon’un belirleyeceği adayların kamuoyuna açıklanmaya başlaması ekleniyor.

TEMAYÜL TEK KRİTER DEĞİL
Sonuçları incelenen temayül yoklamalarında ilk sırada çıkmak, tek başına adaylık için yeterli olmayacak. Üst Komisyon, şu verileri de değerlendiriyor: Periyodik olarak yaptırılan kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçlar. Akademisyen, sosyolog ve kanaat önderleri tarafından hazırlanan 700 sayfalık rapor. Belediyelerin beş yılboyunca sergiledikleri performansın karneleri. Milletvekillerinin bildirdiği kanaatler. Yerel Yönetimler Başkan Yardımcılarının 12 bölgedeki gözlemlerini içeren raporları.

HERKES KENDİ ADAYINI YAZACAK
AK Parti’de Cumartesi günü yapılacak olan Temayül Yoklaması’nda oy kullanacaklar, mevcut aday adaylarını yada istedikleri birinin adını yazabilecekler. AK Parti’de gözler hafta sonu Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak olan temayül yoklamasına çevrildi. 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimleri öncesi, tüm herkesin merakla beklediği AK Parti adayı yavaş yavaş şekilleniyor. Partinin aday belirlemede kriterlerden bir tanesi olan temayül yoklaması Cumartesi günü saat: 10: 00’da SD Kongre Merkezi’nde yapılacak. Elde edilen bilgilere göre temayülde mühür yada işaretleme işlemi yapılmayacak. Oy kullanacaklar sadece istedikleri ismi kağıda yazıp, zarfa koyduktan sonra sandığa atacak.

KİMLER OY KULLANACAK?
İlde oturan ve üyeliği devam eden parti kurucu üyeleri İlin partili milletvekilleri İlde oturan 22. ve 23. dönem milletvekilleri İl Başkanı ve yönetim kurulu asıl üyeleri İl Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu asıl üyeleri İl Gençlik Kolları Başkanı ve yönetim kurulu asıl üyeleri İl Disiplin Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu asıl üyeleri İlçe başkanları İlçe kadın ve gençlik kolları başkanları İl Belediye Başkanı İl Belediye Meclis üyeleri İl Genel Meclis Üyeleri Merkez ilçeye bağlı belde başkanları Merkez ilçeye bağlı belde belediye başkanları Merkez İlçe mahalle başkanları

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum