AK Parti'de Şok! Adaylıktan Çekildi

AK Parti’de Ramazan Bıyıklı’dan sonra Orhan Pamukçu da Yalvaç Belediye Başkan aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ocak 2014 00:17
AK Parti'de Şok! Adaylıktan Çekildi

AK Parti’de Ramazan Bıyıklı’dan sonra Orhan Pamukçu da aday adaylığını geri çektiğini basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdu.

17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından başlayan tartışmalara da işaret eden Pamukçu çarpıcı açıklamalar yaptı.


Orhan Pamukçu, yapılan anketler, adayların belirleme sürecinde milletvekillerinin parti dışından insanların telkinleri kulak vermesi, Ramazan Bıyıklı’nın adaylığını geri çekmesine bir tepki verilmemesi, cemaate karşı takınılan tavırlar ve kendisine olan saygısından ötürü aday adaylığını geri çektiğini açıkladı.

İşte o açıklama;
“Mensubu bulunduğum Adalet ve Kalkınma partisinden 28.10.2013 tarihinde Yalvaç Belediye Başkanlığı için aday adaylığı müracaatımı yaptım. Bundan sonraki süreçte diğer birbirinden değerli aday adayı arkadaşlarımla çok seviyeli ve demokratik bir ortamda birbirimize saygı ve sevgi sınırlarını koruyarak süreci götürmeye başladık.Bir müddet sonra bir takım dedikodular , kaynağı ve yaptıranı belli olmayan ancak partimizin yaptırdığı söylenen garabet yüklü anketler, aday adaylarından bazılarının yazılıp bazılarının yazılmadığı partiyle ve aday adaylığı ile hiç alakası olmayan bir takım insanların anketlerde yer alması parti mekanizması dışında birkaç insanın telkin ve tavsiyelerine dayanılarak partimiz adayını belirlemeye çalışmaktadır. Süreç başladığından beri hiçbir ortamda aday adayları ile bir araya gelmeyen tanışma ihtiyacı duymayan milletvekillerimizin hangi ölçü ve kriterlere göre tanımadığı görüşmediği aday adayları hakkında kanaat bildirdikleri parti genel merkezine neye göre rapor verdikleri de izaha muhtaç ayrı bir konu… Bu süreçte şahsımın ve diğer aday adayı arkadaşlarımdan bazılarının ismine anketlerde yer verilmemesine basına yansımış olmasına rağmen ilçe yönetimi , İl yönetimi ve milletvekilleri miz hiçbir tepki vermemiş telafisi yoluna gidilmemiştir.

Makam mevki ve siyasi kimliği ne olursa olsun hiç kimsenin Partisinden aday adayı olma cesareti gösteren insanların kişiliği , şahsiyeti ve gururu ile oynamaya hakkı yoktur.

Partimin demokrasi anlayışı ile bağdaştıramadığım bu süreci partimin zarar görmemesi adına bugüne kadar sineye çektim sessizliğimi korudum ancak gördüm ki aday adayı Ramazan Bıyıklı arkadaşımın adaylıktan çekilmesi bile Parti nezdinde herhangi bir yankı bulmamıştır nazarı itibara alınmamıştır. Ayrıca 17 Aralıkta başlayan süreçle Ak partinin kuruluşundan beri her türlü desteği veren bir camianın bugün terör örgütü muamelesi gördüğüne üzülerek şahit oluyorum ve bugüne kadar tüm seçimlerde ve referandum da desteğini aldığımız bu insanlara bundan sonrada ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Sonuç olarak aday adaylığı müracaatımı nasıl kendi hür irademle yaptıysam bu kararımı da hiçbir etki altında kalmadan kendime duyduğum saygımdan ve daha fazla kendimi yıpratmamak adına bugün verdiğim kararla aday adaylığı başvurumu geri çekiyorum..

Bütün bunlara rağmen bu adaylık sürecinde maddi ve manevi olarak çok yıpratılmış olsam da partimin aday göstereceği arkadaşıma tüm kalbimle başarılar dilerim. Allah yolunu açık etsin.

Bu duygu ve düşüncelerle bu süreçte bana destek olan dava arkadaşlarıma ve tüm Yalvaçlı hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunarım.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum