Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Isparta’da Toplandı

Akdeniz Belediyeler Birliği Bölge Toplantısı, Isparta Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2012 16:30
Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Isparta’da Toplandı

Akdeniz Belediyeler Birliği Bölge Toplantısı, Isparta Belediyesi’nin işbirliği ile gerçekleştiriliyor. İki gün sürecek olan toplantıların ilk günü Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Birlik Genel Sekreteri Hüseyin İnce ve birlik üyelerinin, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyareti ile başladı.

Saat 13.30’da Başkan Günaydın’ı makamında ziyaret eden Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Muhittin Böcek ve 70’e yakın Belediye Başkanı ardından, şehir turu yaptı. Şehir turu kapsamında Isparta Belediyesi’nin çalışmalarını inceleyen birlik üyeleri, Asfalt Plenti tesisleri ile ISTEM’i de gezdi.

Isparta Belediye Başkanlık makamında gerçekleşen ilk programda konuşan Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Isparta’da birliğin encümen toplantısı olmak üzere, belediye başkanlarının taleplerini alacaklarını ve fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi. Böcek, “Ben evsahipliği için Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın beye ve çalışma arkadaşlarına, Akdeniz Belediyeler Birliği ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ederim” dedi.

Akdeniz Belediyeler Birliği toplantısının Isparta’da yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, “Isparta’mızda belediye başkanlarımızı misafir etmek ve onlarla güzel istişareler yapmak beni sevindirdi. Bu toplantı belediye başkanları olarak her birimize önemli katkılar sağlayacaktır. Toplantılarımızda güzel alışverişlerimiz olacak. Belediye başkanları olarak bu tip toplantılara ihtiyacımız var. Yapmak istediklerimizin birbirimize aktarılması, yapılan işlerin güzelliği, başarısı ve onayı açısından iyi olacaktır. Bu tip programların hizmete de dolaylı olarak katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Isparta Belediyesi’ndeki buluşmanın ardından belediye başkanları, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın ev sahipliğinde şehir turu yaptı. İlk olarak Isparta Belediyesi’nin yeni yapmış olduğu saatte 200 ton üretim kapasitesine sahip çevre dostu asfalt plentinde incelemelerde bulunan heyet, plentin maliyeti, üretim kapasitesi ile ilgili olarak Başkan Günaydın’dan bilgi aldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği’ne üye belediye başkanları ardından Isparta’nın doğal taş işleme fabrikası ISTEM’de de incelemelerde bulundu. ISTEM’de üretilen taşları inceleyen ve maliyetleri ile ilgili olarak bilgiler alan belediye başkanları, taşın özellikleri ve dayanıklılığı karşısında hayran kaldı.

Akdeniz Belediyeler Birliği üyeleri şehir turunun ardından akşam Davraz Kayak Merkezi’nde bulunan Sirene Davraz Otel’de gerçekleştirilecek olan Bölge Toplantısı’na katılmak üzere Davraz’a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.