Akil Adamlar Akdeniz Raporunu Hazırladı

Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu Genel Sekreteri Tarık Çelenk Akil İnsanlar heyetlerinin çalışmalarının nihayetlendiğini ve hazırlanan raporların Başbakan Erdoğan'a sunulacağını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Haziran 2013 10:28
Akil Adamlar Akdeniz Raporunu Hazırladı

Mersin ve Hatay gibi bir arada yaşama kültürünün bulunduğu bölgelerde yaşayan insanların sürece daha ılımlı baktıklarını kaydeden Çelenk, bir arada yaşama kültürünün olmadığı yerlerde ise kan dökülmemesi, silahların bırakılması ve şehit haberleri gelmemesinden mutluluk duyulduğunu, fakat biraz da bilgi eksikliğinden sürece karşı çıkıldığını, biraz önyargılı olunduğunu kaydetti.

Çelenk, "Sonuç olarak şunu gördük ki şehit ve gazi yakınları gibi aşırı tepkili gruplarda bile konuştukça algılar değişiyor ve politik bir olgunluğa ulaşılabiliyor. Aslında keşke Hakkari'den bir kanaat önderi, Isparta'da ya da Antalya'da konuşabilse bu önyargılar kırılabilir" diye konuştu.

Sürecin muhalefet ve medya tarafından biraz politize edildiğini, akil insanlar heyetlerinin bu nedenle bazı seyahatlerde ciddi sıkıntılarla karşılaştığını da ifade eden Çelenk, "Yine de Türkiye özelinde iyi bir deneyimdi. Türkiye'de arayüz olabilecek sivil toplum kuruluşları olmadığı için akiller bu durumu doldurmaya çalıştı" dedi.

AKİL ADAMLARIN ISPARTA TEMASLARINDAN BAZI HABERLER

SÖZCÜYE BAK

AKİL PABUCU YARIM

AKİLLER YEREL BASINLA BULUŞTU

ÖNCE GÜLLER SONRA PROTESTO

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum