Ali Haydar Öner'in İddiası Ortalığı Karıştırdı

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in milletvekili seçilmeden önce Isparta Valiliği'ne dönmek için Danıştay'a açtığı davanın sonucunda kafa karıştıran gelişmeler yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Eylül 2011 15:54
Ali Haydar Öner'in İddiası Ortalığı Karıştırdı

Ali Haydar Öner'in milletvekili seçilmeden önce Isparta Valiliği'nden Kırklareli Valiliği'ne atanmasına ilişkin Bakanlar Kumlu kararının iptali istemiyle açtığı davayı kazanması sonrasında önemli gelişmeler yaşanıyor.

Öner'in kazandığı davanın Memduh Oğuz'un merkez valisi iken Isparta Valiliği'ne atanmasını da etkiliyor olması nedeniyle İçişleri Bakanlığı teknik bir prosedür uyguladı. 7 Eylül 2011 tarihinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in onayıyla Danıştay 5.Daire'nin kararına istinaden Isparta Valisi Memduh Oğuz, merkez valiliğine atandı.

DANIŞTAY'IN KARARI ORTALIĞI KARIŞTIRDI
İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından Bakanlık makamının onayına sunulan yazıda davacı Vali Ali Haydar Öner'in kendi isteğiyle ayrılma talebinde bulunması, isteminin bakanlıkça kabul edilmesi ve dava konusunun ortadan kalktığına dikkat çekildi. Bu nedenle 27 Mayıs 2011 tarihli yürütmeyi durdurma kararının uygulamasında kamu hizmetine bir yararın ve uygulama yükümlülüğünün kalmadığının açıkça görüldüğü söz konusu yazıda ifade edildi.

İŞTE O KARAR
Personel Genel Müdürü İbrahim Taşyapan imzalı yazıda  Isparta Valisi Memduh Oğuz'la ilgili olarak Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararma istinaden şu kararın alındığı belirtildi:

"..............Memduh Oğuz'un merkez valiliğine başlatılmasını, Ali Haydar Öner'in mevcut hukuki durumunun devamını tensiplerinize arz ederim."  Personel Genel Müdürlüğü'nün yazısı Müsteşar Yardımcısı ve Müsteşarın onayından sonra 7 Eylül 2011 tarihinde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından onaylandı.

O ATAMA KARARINI ÖNER GÜNDEME GETİRDİ
İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu atama prosedürünü 7 Eylül tarihinde uyguladığını Isparta gündemine CHP Milletvekili Ali Haydar Öner taşıdı. Dün Gaziler Günü kutlama programına katılan Milletvekili Öner, " O vali değil, Vali vekili. Isparta'nın valisi yok" diye şok bir iddiada bulundu. Hükümet Meydanı'nda Gaziler Günü dolayısıyla yapılan çelenk sunma törenine katılan Milletvekili Öner, protokoldeki kendisine ait yere geçmemeyi tercih etti. Milletvekili Öner, gazetecilerin 'neden protokoldeki yerinize geçmediniz' şeklindeki sorusu  üzerine herkesi şok eden bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

ISPARTA VALİSİ MERKEZE ALINDI
"Isparta'da Vali yok, Vali vekili var. Isparta Valisi Memduh Oğuz görevden alınarak merkeze çekilmiştir. Şu an yasa dışı bir uygulamayla Vali vekili olarak görev yapmaktadır. Ortada Vali olmadığı için protokolde yer almak istemedim." Milletvekili Öner, bu konuda bugün basın toplantısı yaparak ayrıntılı bir açıklama yapacağını söyledi.

GÖREVİMİN BAŞINDAYIM
Akdeniz muhabirinin görüştüğü Isparta Valisi Memduh Oğuz, İçişleri Bakanlığı'nın kendisiyle ilgili merkez valiliğine görevlendirme kararının prosedür gereği yapıldığını söyledi. Görevinin başında olduğunu belirten Oğuz, "Bakanlık Danıştay'ın kararma istinaden teknik bir prosedürü yerine getirdi. Isparta valiliği görevimin başındayım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.