Aliköy'de Bahçe Sulama Sıkıntısı Yaşanıyor

Köy halkı adına sıkıntılarını aktaran Mustafa Tatlı, uzun yıllardır bu sıkıntının aşılmadığını iddia etti.

Yayınlanma:
Aliköy'de Bahçe Sulama Sıkıntısı Yaşanıyor

Devlet Su İşleri hizmet verirken 15/20 gün aralıklarla sulama yaptıklarını söylüyorlar. Atabey Sulama Birliğine devrinden sonra 30 ile 45 gün aralıklarla bahçelerini suladıklarını belirtiyorlar.

Köy halkı adına sıkıntılarını aktaran Mustafa Tatlı, uzun yıllardır bu sıkıntının aşılmadığını iddia etti. Tatlı, şunları kaydetti:

“Tarım İl Müdürlüğü ziraat mühendislerinden aldıkları raporu köylüler toplu dilekçe ile Atabey sulama birliğine vermişler sonuç alamamışlar. Daha sonra D.S.İ.ne dilekçe ve sözlü olarak şikayet te bulunmuşlar ama sonuç alamamışlar. Daha sonra vali yardımcısına durumu iletmişler vali yardımcısı da D.S.İ’ ne yönlendirmiş D.S.İ.’de Atabey sulama birliğine yönlendirmiş yine sonuç alamamışlar. Bunun üzerine BİMER’ e şikayet dilekçelerini yazmışlar oradan gelen yanıt köylüyü hayrete düşürmüş sorunu Atabey Sulama Birliğiyle halletmelerini yazmışlar.

Sonuç olarak köylüler kısır döngü içinde dolaşmaktan bıkmışlar. Köy halkı diyor ki bizi susuz koyan Atabey Sulama Birliğidir zaten etik davransalar suyu bize verirler. Haksızlık yapanla nasıl anlaşılır ki diyorlar. 7/8 yıldır bu sorunu çözmediler. Bu yüzden yetkililere çok kırgın olduklarını söylüyorlar. Gerekirse bu zamana kadar uğradıkları zararları ve fazla ödedikleri su paralarını ala bilmek ve telafi edebilmek için mahkemeye başvuracaklarını izin alabilirler ise eylem yapacaklarını söylüyorlar.

Son söz olarak ALLAH RIZASI İÇİN OVAMIZI SUSUS BIRAKMAYIN. KERBELA ÇÖLLERİNDEKİLER GİBİ SUSUS KALMAYALIM.

Tarımı yok etmeyelim tarıma destek verelim. Daha iyi ürün üretebilmemiz için ihtiyacımız kadar su verin. Kaliteli ve bol ürün alabilmek için ziraat mühendislerin verdiği rapordaki sulama takvimini uygulasınlar yeter. Ovamıza kapalı sulama sistemi ve damlama sulama sistemine geçilmesini istiyoruz. Böylece su tasarrufu sağlamış oluruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum