Alperenler Ayasofya İçin Ayağa Kalktı

Isparta Alperen Oocakları Ayasofya’nın ibadete açılması için imza kampanyası başlattı. Mimar Sinan Cami önünde yapılan açıklamada “Ayasofya açılmalıdır. Türk’ün kapanık bahtıyla beraber açılmalıdır” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mayıs 2013 10:55
Alperenler Ayasofya İçin Ayağa Kalktı

Isparta Alperen Oocakları Ayasofya’nın ibadete açılması için imza kampanyası başlattı. Alperen Ocakları tarafından başlatılan imza kampanysası öncesi yapılan açıklamada “Ayasofya açılmalıdır. Türk’ün kapanık bahtıyla beraber açılmalıdır. Ayasofya’yı kapalı tutmak, manada bütün camileri ve cami mefhumunu kapalı tutmaktır. Çünkü onların hepsi birer mekan, Ayasofya ise ruh.. Ayasofya’yı kapalı tutmak, Allah’a sövmeye, Kuran’a tükürmeye, Türk tarihini kubura atmaya, Türk iffetini kirletmeye, Türk vatanını esir etmeye denk bir suçtur. Niçin bu yakıcı kavurucu, kül edici gerçeği ortaya dökemiyoruz. Bugün mü, yarın mı, bilemem; fakat Ayasofya açılacak!.. Türk’ün bu vatanda kalıp kalmayacağından şüphesi olanlar, Ayasofya’nın da açılıp açılmayacağından şüphe edilebilirler. Tam bağımsız olmayışımızın sembol mabedi Afyon Camii’ni Ayasofya zindanı halinde başımıza geçirenlere, 6 asırlık bir kapak olsun diye elzem bir mesaj halinde vermek için, derhal Ayasofya’nın halıları serilmeli ve aşkın fetih namazını kılmaları için Ayasofya camii müminlere iade edilmelidir. Hiçbir siyasi hesap ve kaygı gütmeden ve bütün fatihlik haklarından feragatle beyan ederiz ki, Anadolu insanın önemli bir kemsinden oy almış mevcut hükümet, İşte ona oy vermemiş bizlerinde oylarımızla değilse bile başlarımızla vereceğimiz desteğimize dayanarak adımını, atmalı İstanbul’a mührünü vurmuş Koca Fatih’in türbesi önünde, Ayasofya’nın camii yapıldığını en kısa süre içinde ilan etmelidir. Bugünden itibaren olmak üzere, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak, Ayasofya’nın ibadete açılması ile ilgili imza kampanyamız başlamıştır. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı imza kampanyamıza destek vermeye çağırır, Hepinizi Alemlerin Rabbi Allah’a teslim ederim” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum