Altın Fiyatları Sakin Seyrediyor

Altının ons fiyatı 1.320 dolar seviyesinde bulunuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2014 15:25
Altın Fiyatları Sakin Seyrediyor

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı güne dünkü kapanışa göre yatay bir başlangıç yaptıktan sonra 1.320 dolar seviyesinde seyrediyor.
Küresel piyasalarda özellikle son açıklanan verilerin ardından ABD ekonomisindeki iyileşmeye yönelik endişelerin etkisiyle yatırımcıların kısa vadede altına yönelmeleri ile 1.300 dolar direnç seviyesini yukarı yönlü kıran altının ons fiyatı, dün kar satışlarıyla yaklaşık üç ayın en yüksek seviyesinden geriledi. Dün 1.312 dolara kadar düşen altının onsu, günü 1.321,89 dolardan tamamlamıştı.

Bugün güne yatay bir başlangıç yapan altının onsu 1.314 - 1.325 dolar aralığında bir seyir izledi, şu dakikalarda ise 1.320 doların hemen altında işlem görüyor.

TREND YÜKSELİŞ YÖNÜNDE
Analistler, altın fiyatının teknik olarak halen kısa vadeli yükseliş trendinin içinde bulunduğunu belirterek, uzun vadeli düşüş trendinin direnci konumunda olan 1.340 dolar seviyelerine yaklaştıkça kar satışlarının etkisini artırdığını kaydediyor.

ABD'de ocak ayında yapılan Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarının ve ocak ayı konut başlangıçları verisinin altın fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, kar satışlarının devam etmesi durumunda 1.300 dolar seviyesinin destek konumuna gelebileceğini vurguluyor.

DÜZELTME OLABİLİR
Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, altının ons fiyatının 1.300 dolar civarındaki 200 günlük basit hareketli ortalamasını geçtikten sonra gözünü 1.430 dolardan başlayan ve 1.180 dolara kadar devam eden son düşüş dalgasının geri dönüşünde yüzde 61,8 seviyesinin bulunduğu 1.340 dolara çevirdiğini söyledi.

Altının ons fiyatının yeniden 200 günlük hareketli ortalamanın altına inmediği sürece burasının hedef olmaya devam edecek gibi durduğunu aktaran Doğan, bu yükselişi avro/dolar paritesindeki yükselişle uyumlu görünse de bu sefer altının pariteye öncü olduğunun da unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Altının yükselişi için bir çok sebep ortaya atılırken son yükselişi, Asya'daki fiziki talebin başlattığı ve sonrasında spekülatif boyuta ulaştığı şeklinde değerlendirdiklerini dile getiren Doğan, bu nedenle altının ons fiyatının 1.340-1.360 dolar direncini aşarak yeni bir trend başlatmasından ziyade gelecek günlerde bir düzeltme yapmasını daha olası gördüklerini ifade etti.

Doğan, "Bu yönde olacak bir harekette 1.270 dolar hedef konuma gelebilir. Buna karşın önümüzdeki günlerde altındaki bu yükselişi açıklayabilecek somut bir veri ya da bilgi gelecek olursa bunu da ayrıca değerlendirmek gerektiğini belirtelim" değerlendirmesini de yaptı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.