Altın Kemer'in Ebedi Sahibi Oldu

652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde zafer yine Ali Gürbüz’ün oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Temmuz 2013 12:06
Altın Kemer'in Ebedi Sahibi Oldu

Geleneksel 652’nci Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Ali Gürbüz, İsmail Balaban’ı yenerek 3 yıl üst üste başpehlivanlığı kazandı ve altın kemerin sürekli sahibi oldu. Edirne Sarayiçi’nde başpehlivanlık için mücadele eden 64 güreşçi arasında yer alan Ali Gürbüz rakipleri, Orhan Okulu, Ahmet Selbest, Şükrü Kazan, Onur Balcı ve Mehmet Yeşilyeşil’i yenerek finale yükseldi.

İsmail Balaban ise Ramazan Bircan, Ali Altın, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz ve Recep Kara’yı mağlup etti. Kırkpınar Başcazgırı Şükrü Kayabaş’ın okuduğu manilerin ardından saat 18.00’de çayıra çıkan iki Antalyalı güreşçi, her tribünün önüne peşrev çekerek gidince seyircilerden alkış aldı. Meydan baş hakemi Hüsnü Patron’un yönettiği final mücadelesinde Ali Gürbüz, genç rakibini 16. dakikada önce tek dalarak, ardından da açık düşürerek başpehlivan oldu.

Eski Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Gürbüz’ün oğlu 25 yaşındaki Ali Gürbüz, böylelikle altın kemere de ulaşmayı başardı. Kırkpınar’da 16 yıldır Karamürselli Ahmet Taşçı’dan bu yana altın kemeri alan olmamıştı. Aynı zamanda 30 bin 250 TL para ödülünü kazanan Ali Gürbüz, mücadele sonrası yaptığı açıklamada, ‘’Babam 1988 yılında başpehlivan olmuştu ama alamadığı altın kemeri ben Antalya’ya götürüyorum. Mezarında rahat uyu baba, emanetini getiriyorum.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Spor