Altın Kesiliyor Deseler Bu İzni Vermem!

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, ilçe sınırlarında mermer ocaklarına izin verilmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Temmuz 2016 11:08
Altın Kesiliyor Deseler Bu İzni Vermem!

urizm cenneti Eğirdir, mermer ocaklarına teslim olmuş durumda. Son açıklanan rakamlara göre Eğirdir İlçesi’nde 71 mermer ocağı faaliyet gösteriyor. Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de turizm cenneti Eğirdir’in çevresinde mermer ocaklarına izin verilmesine tepki gösterdi.

ADAM RUHSATI ALDI MI KÖSTEBEK GİBİ AŞAĞIDAN,TESTERE GİBİ YUKARIDAN OYUYOR, SİSTEMİ BOZUYOR

Mermer ocakları olan alanlara bakıldığında ‘iyi görüyoruz’ diyen çok az kişinin olacağını ifade eden Şengöl, “O mermer teşkilatlarını çalıştıranlar bile biz geldik Eğirdir’e güzellik getirdik demeyeceklerdir. Derlerse de akıllarından zorları mı var diye düşünüyoruz. Allah’ın eli boş zamanı özenerek yaptığı bir butik şehri sen geliyorsun, devlete parayı verdim diye bağrına istediğin yerden, canın istediği şekilde, her ne kadar izinde onun yolu yordamı var deniliyorsa da ben inanmıyorum. Adam ruhsatı aldı mı köstebek gibi aşağıdan, testere gibi yukarıdan oyuyor, sistemi bozuyor” dedi.HERŞEYİ PARAYA BAĞLARSAK, BAZI DOĞA GÜZELLİKLERİNDEN DE MAHRUM KALIRIZŞengöl, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Öbür taraftan da soruyoruz, bu ekonomi, bundan ihracat yapılıyor, dolayısıyla bu bir milli gelir unsuru diyorlar. İyi ama her şeyi ekonomiye, her şeyi paraya bağlarsak, bazı doğa güzelliklerinden de mahrum kalırız. Tamam para olsun o da olsun ama devlet benden daha iyi düşünmüştür düşüncesindeyim.

ALTIN KESİLİYOR DENİLSE BEN BU İZNİ VERMEM

Mermer ocakları yerleri Eğirdir Belediyesi hudutlarında değil. Belediye hudutları içerisinden bu halde altın kesiliyor denilse ben bu izni vermem. Oradan para kazanılıyor birçok sektör kazanıyor ama diğer taraftan kayıplar hesap edilmiyor. Eğirdir Gölü’ne en küçük bir olumsuzluk atıldığındaki çevre titizliğini orada da göstermek lazım. Biz hem para kazanıyoruz, hem çevreyi bozuyoruz diyemeyiz. Çevreyi bozmadan para kazanma şekline bakmalıyız. Görünen yüzler var dağların. Daha görünmeyen yakalarda bu izinler verilir. Bu taraflarda da çok kıymetli damarlar var ise çok hızlı önlemler alınmalı.

MUHTELİF ŞİKÂYETLER VAR

Toz uçuyor, bahçelerin yaprakları bozuluyor, toprağın yüzeyi kireç taşıyla kaplanıyor, muhtelif şikayetler var. Bu dediğimiz şeyler 3-5 yılda sonuç getirmez ama şuna inanıyorum ki; sonunda öyle ya da böyle bu olumsuzluğu getirecektir. O nedenle hem bugünü düşünmek hem de geleceğimizi düşünmek adına izin verenlerin izin yönetmeliğini iyi inceleyip, sık dokuyup, öyle ruhsat vermesi lazım. Ruhsat verildi, sonraki denetimleri iyi yapmak lazım. Balkırı köyümüzün üstündeki bir ocakta madeni çıkaran kardeşimiz iş makinesiyle alanı düzeltip, sedir ağaçları diktiğini biliyorum. Öyle bir öneriyle bu konuyu bağlayalım derim.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum