Altın Yedi Ayın Dibinde...

Başta ABD olmak üzere küresel ekonomiye yönelik verilerin iyi gelmesi, kriz dönemlerinin güvenli limanı altındaki düşüşün sürmesine neden oluyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Şubat 2013 22:44
Altın Yedi Ayın Dibinde...

Ağustosta 1.790 doları gördükten sonra düşüş trendine giren altının onsu dün de 1.581 dolara kadar gerileyerek yedi ayın dibini gördü. Büyük yatırımcıların satışa geçmesiyle hafta başından beri sert düşüş yaşayan altın fiyatları dün de geriledi.

Çin’den gelen altın talebinin de düşüşü durduramaması nedeniyle fiyat 1.581 doları gördü. Altının onsu bu seviyeyi en son temmuz ayının sonunda görmüştü. Altın böylece ağustosta gördüğü son zirvesi olan 1.790 dolar seviyesine göre yüzde 12 değer kaybetti.

Uzmanlar düşüş trendi içindeki altının alt trend desteğine kadar gelmiş olduğuna dikkat çekerken 1.585-1.590 dolar seviyelerinde tutunmayı başarması durumunda 1.630 seviyelerinin yeniden denenebileceğini belirtiyor.

Goldaş hisseleri pul oldu
GOLDAŞ Kuyumculuk’un hisseleri tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Şirketin aleyhine iflas davası da dahil çok sayıda dava açılması nedeniyle, hisseler 7 Şubat’ta gözaltı pazarına alınmıştı. Şirketin hisseleri o tarihten beri sert şekilde düşerek yüzde 50 değer kaybetti ve 0.24 liraya geriledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.