Altınbaşak Başarıya Doymuyor

Fatih Koleji’nin düzenlemiş olduğu 2012 İNEPO (Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı) ‘ya Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi öğrencisi Selahattin Alperen Uysal biyoloji dalında

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 17:07
Altınbaşak Başarıya Doymuyor

Fatih Koleji’nin düzenlemiş olduğu 2012 İNEPO (Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı) ‘ya Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi öğrencisi Selahattin Alperen Uysal biyoloji dalında “Patates (solanum tuberosum l.) filiz, kabuk ve yumru ekstraktlarının toplam fenolik ve flavonoid içeriğinin ve C. albicans üzerine etkilerinin araştırılması” isimli projesiyle katıldı.

Okul Müdürü Vahit Çifti: “Projenin amacı atıl durumdaki patates filiz ve kabuklarının ekstrakte edilerek,  Candida  albicans üzerinde antibiyotik ve insanlar için antioksidan maddeler olarak kullanılmasıdır. Proje süreci 150 gün sürmüştür. Bu süreç içerisinde de olayı gözlemleme amacıyla 1000 fotoğraf çekilmiştir. Proje sahibi Selahattin Alperen Uysal jüri üyelerinin sorularını en iyi bir şekilde cevaplandırarak rakiplerini geride bırakıp, yarışmada Türkiye Birincisi seçilerek Altın Madalya almaya hak kazanmıştır” dedi.

Çiftçi, öğrencileri üstün gayret ve başarısından dolayı tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.