Altınbaşak Koleji'nde Dersler Akılla Tahtalarda İşlenecek

Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu, akıllı tahtalar ile akıllı sınıf uygulamasına geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ağustos 2011 10:39
Altınbaşak Koleji'nde Dersler Akılla Tahtalarda İşlenecek

Isparta Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlköğretim Okulu, akıllı tahtalar ile akıllı sınıf uygulamasına geçti. Teknolojinin eğitim alanındaki kullanımının son örneği olan akıllı tahta (Activ Classroom) sistemi bilgisayara bağlanarak öğrencilere görsel ve dokunsal olarak hitap ediyor.

2011–2012 eğitim ve öğretim yılında bütün sınıflarında akıllı tahta uygulamasına geçeceklerini belirten Okul Müdürü Ömer Doğan, öğretmenlere de seminer verildiğini söyledi.

"Okulumuzda çağın son teknolojileriyle, daha etkin bir eğitim ve öğretim amaçlıyoruz. " diyen Doğan, öğrencilerinin teknolojiden yararlanmaları ve bilişim teknolojilerinin daha etkin bir şekilde kullanımının sağlanmasını istediklerini kaydetti.

Doğan, akıllı tahta (Activ Classroom) sisteminin teknolojiyi insan dehasıyla birleştirerek, öğretmenlerin öğrencilerle tamamen yeni bir eğitim dünyasıyla tanıştığı bir öğrenme ortamı oluşturduğunu vurguladı.

Doğan, şöyle devam etti: "Eğitim ve değerlendirme için öğretmenleri desteklemek, öğrenci katılımını artırmak ve her tip öğrenci için performansı güçlendirmek amacıyla eğiticiler tarafından eğitimciler için geliştirilen entegre bir donanım, yazılım, eğitim ve Kaynaklar sistemi. En önemli özelliği, tahtanın bilgisayar ekranına dönüştürülmüş olması. Bu tahtalarda, özel bilgisayar programları sayesinde matematik, fen, sosyal, İngilizce ve Türkçe gibi dersler uygulamalı olarak görsel işlenebildiği için, derslerin öğrencilerin hafızasında daha kalıcı olarak yer alması mümkün hale gelebiliyor. "

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.