Altınbaşak'tan Tübitak'a 20 Proje

Isparta’da faaliyet gösteren Özel Altınbaşak Eğitim Kurumları bu yıl Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK)'a 20 proje sunmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Ocak 2012 16:25
Altınbaşak'tan Tübitak'a 20 Proje

Öğrencilerin hazırladığı projelerin ön değerlendirmesi okulda yapıldıktan sonra TÜBİTAK Antalya Bölge Müdürlüğü’ne sunulacak. Şu ana kadar öğrencilerden Altınbaşak Lisesi'ne değerlendirme için 49 proje sunulduğu bildirildi.

Her yıl katıldıkları proje ve yarışmalardan derece alarak döndüklerini belirten Özel Altınbaşak Lisesi Müdürü Vahit Çiftçi, TÜBİTAK’a hazırlık için 9.sınıf öğrenciler arasında yarışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu projeler ile öğrencilerin kendi kendilerine araştırarak öğrenmelerini amaçladıklarını belirten Vahit Çiftçi, “Hazırladıkları projeler ile öğrencilerin mevcut bilgi havuzundan gereken bilgiyi edinme, jüri önünde savunma yapabilme, öz güven ve hedeflere ulaşma gibi becerilerini artırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Biyoloji, fizik, kimya, sosyoloji ve coğrafya alanında 49 projenin sunulduğu lisede dereceye giren projeler okul yönetimi tarafından ödüllendirildi. Genç beyinlerin düşünme, gözlem yapma, merak etme ve merak ettiklerini araştırmaya teşvik etmek amacıyla hazırlanan projeler TÜBİTAK Bölge Yarışmaları için Antalya’ya gönderilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.