Amaç ‘Güvenli’ Eğitim…

Amaç ‘Güvenli’ Eğitim…

Yayınlanma:
Amaç ‘Güvenli’ Eğitim…

Uyuşturucu madde ile mücadele, okullardaki güvenlik konuları masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan Vali Vekili İsmail Akman; “Amacımız, önümüzdeki eğitim – öğretim yılında öğrencilerimizin en sağlıklı ve güvenlikli şekilde eğitim görmelerini sağlamaktır” dedi. 

18 Eylül’de başlayacak olan 2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı öncesinde dün Isparta’da çok önemli bir toplantı yapıldı. Vali Vekili İsmail Akman başkanlığında gerçekleştirilen ve dün saat 10.00’da Öğretmenevi Konferans Salonunda başlayan toplantıya; Vali Vekili Akman’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İL Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Jandarma Komutanı, İl Mahalli İdareler Müdürü Figen Beşik, Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri, Mahalle ve Köy Muhtarları ile Milli Eğitim Müdürlüğünün ilgili personeli katıldı.

ÇÖKER; “GÜVENLİK DE 

EĞİTİM KADAR ÖNEMLİ” 

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker yaptı. Müdür Çöker konuşmasında; “Pazartesi günü okullarımız açılacak. Hepimiz bunun telaşı ve tatlı yorgunluğu içindeyiz. Okullarımız açılacak derken okullarımızdaki eğitim öğretim ortamı kadar okul ve çevre güvenliği de çok çok önemli. Toplantımızın temel amacı öğrencilerimizin etkilenebileceği fiziksel şartlar ya da bir takım maddelerden, bağımlılıklardan çocuklarımızın korunmasıdır. Eğitim öğretimi hep şöyle tanımladık; eğitim öğretimi üçlü bir saç ayağına oturttuk. Eğitim öğretim için bir aile, iki okul, üç toplum dedik. Eğitim öğretimin bu üçlü arasında olacağını söyledik. Oysa son yıllarda hiçbirimizin gündemin birinci sırasına taşımadığı, oysa okuldan da aileden de toplumdan da daha fazla çocuklarla iletişim kurabilen ikinci bir mecra açıldı. Adına sanal ortam, sosyal medya veya farklı bir şey diyebilirsiniz. Oraya baktığınızda sapıkların orada olduğunu görüyorsunuz. FETÖ’nün, PKK’nın orada olduğunu görüyorsunuz. Uyuşturucu satıcılarının da orada olduğunu görüyorsunuz. Çeşitli terör örgütlerinin de orada olduğunu görüyorsunuz. Olmayan kim? Milli Eğitim, aile. Bu anlamda bağımlılıkların da tanımı değişti. 

“OKUL GÜVENLİĞİ İÇİN İŞBİRLİĞİ 

İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ” 

Her ne kadar uyuşturucu ve sigara bağımlılığından bahsedebiliyorsak yeni bir kavram daha ortaya çıkıyor, o da ekran bağımlılığı. Bu bağımlılıktan gelen zararlar var. Bu anlamda gerek içişleri bakanlığımız gerekse milli eğitim bakanlığımız birlikte bu yıl yoğun çalışma ve projelere imza atacaklar. Biz de Isparta genelinde bir dizi çalışma ve proje hazırladık. Aile, çocuk eğitimleri, daha önce Yeşilay ile birlikte Türkiye çapında yapılan büyük bir projenin devamı olarak hem ekran, hem uyuşturucu bağımlılığı hem de okul güvenliği içinde çalışmalar yapacağız. Bu çalışmaları birlikte sürdüreceğiz. Toplumun liderlerinden bu çalışmalara destek bekliyoruz” dedi. 

AKMAN; “EĞİTİMDEKİ 

OLUMSUZLUKLAR GİDERİLECEK” 

Toplantıda daha sonra kürsüye Vali Vekili İsmail Akman geldi. Akman da konuşmasında; “Bu toplantımızın ana teması okul güvenliğinin sağlanması. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatı ve genelgesi gereğince 81 ilde aynı saatte bu toplantı gerçekleştiriliyor. Toplantımızın teması güvenli eğitim. Çocuklarımız okul çevrelerinde karşılaşabilecek tehditlerden ve eğitimi olumsuz etkileyebilecek sorunlardan arındırmayı hedefliyoruz. 

“OKULLARA KAMERA 

SİSTEMİ KURULACAK” 

İlk yapılması gereken okullarımızdaki sorunların ortaya konulması ve okullarımızın risk gruplandırılmasının yapılması. Çocuklarımızın sağlığını tehdit eden maddelerden uzak tutmalıyız. Bizim kent güvenlik yönetim sistemi adı altında bir sistemimiz var. Okullarımızın hepsinde kamera var. ama bunlar henüz emniyet ve jandarma ile entegre edilmiş değil. İlk etapta teknolojik gelişmelere göre okullarımızdaki kamera sistemlerinin işler hale getirilmesi ve birinci risk grubunda olanların kent güvenlik yönetim sistemine bağlanması gerekir. Emniyet güçleri okul çevrelerini bu kameralar yöntemiyle izleyebilecek. Bu şekilde okul çevrelerinde suçların önlenmesi sağlanacak. 

Emniyet Müdürlüğümüz bünyesinde Narkotik Suçları Önleme Şube Müdürlüğü var. Bu arkadaşlarımız tüm okul çevrelerinde görevlerini devriye olarak yapacaklar. Sayın bakanımızın telekonferansla emirlerini aldık. Burada bir ana unsur var. Sayın bakanımız güvenli eğitim koordinasyon görevlisi belirlenmesini uygun buluyor. Okul ile emniyet birimleri arasında teması ve koordinasyonu sağlayacak her okulumuzda bir görevli belirleyeceğiz. Bu eğitim koordinasyon görevlileri ile okul idareleri ve okul aile birlikleri temas halinde olacaklar. Taleplerini ve çevrede gördükleri tehlikeleri koordinasyon görevlisi vasıtasıyla emniyet güçlerine iletecekler.

“METRUK BİNALAR TEHLİKE 

OLMAKTAN ÇIKARILACAK” 

Bu tehlikelerin ortadan kaldırılması için işbirliği çalışma yapılacak. Okul çevrelerinde zararlı tipler gençlerimize yönelik tehditler taşırlar. Buna ilişkin yasalarımızda hükümler var. Kabahatler kanuna göre işlem yapılabilir. İl İdaresi Yasası’na göre valiliğimiz karar vererek bu tür kişilerin tespiti ve okul çevrelerinden uzaklaştırılması konusunda yaptırımlar uygulanması sağlanacak. Eğitim öğretim binalarımızın çevresinde bulunan metruk binalar kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabiliyor. Bu tür yerlerin denetimi emniyet güçlerimiz tarafından yapılacak. Belediyelerimiz de bu tür binaların tehlike arz etmekten uzaklaştırılması için tedbir alacaklar. İnternet salonları, kafeler gibi çocuklarımızın gittiği yerlerde kötü alışkanlıkları edinme tehdidi vardır. Emniyet güçlerimiz bu tür yerleri denetliyor ama öğrencilerimizi bu  tür yerlerden uzak tutmak adına okul idarecilerinden ailelere kadar herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum