Ambulans Helikopterle Geldiği Hastaneden Taburcu Oldu

Solunum yetmezliği nedeniyle Marmaris'ten ambulans helikopter ile SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen 55 yaşındaki hasta, tedavinin ardından hastaneden taburcu oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2012 17:37
Ambulans Helikopterle Geldiği Hastaneden Taburcu Oldu

Solunum yetmezliği nedeniyle Marmaris'ten ambulans helikopter ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen 55 yaşındaki hasta, tedavinin ardından hastaneden taburcu oldu.

7 Nisan'da Marmaris Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan ve trakeostomi

(solunum yoluna delik açılması) tedavisi uygulanan 55 yaşındaki Hasan Öztürk, bir süre sonra durumunun ağırlaşması üzerine Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter ile SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakıma alınan Öztürk, tedavisinin ardından bazı tetkikler için Kulak Burun Boğaz Servisi'ne gönderildi.

Öztürk'e yapılan tetkiklerde "gırtlak kanseri" tanısı konuldu. Hasta, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi KBB Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Murat Yarıktaş başkanlığında, Dr. Fatih Ünal, Dr. Abdurrahman Yetiş ve Dr. Mehmet Emre Sivrice'den oluşan ekip tarafından başarıyla gerçekleştirilen bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Murat Yarıktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastaya başarılı bir operasyon uyguladıklarını ifade ederek, "Gırtlak kanseri nedeniyle ameliyata aldığımız hastamızın durumu, boğazındaki deliğin kapatılmasına da izin veriyordu. Bu yüzden boğazındaki delik kapatılacak şekilde bir operasyon gerçekleştirdik. Bugün son kontrollerini yaptıktan sonra da taburcu ettik" dedi.

Sağlığına kavuşan Hüseyin Öztürk ise hastanede kendisine çok önemli ve başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Hastaneye ambulans helikopter ile geldiğini ancak şimdi yürüyerek çıktığına işaret eden Öztürk, "Doktorlarımın başarılı tedavisiyle şükürler olsun sağlığıma kavuştum. Hastane yönetiminden, doktorlarımdan, hemşirelerden, tüm çalışanlardan herkesten çok memnunum. Onların sayesinde ambulans helikopterle geldiğim hastaneden şu an sağlıklı bir şekilde evime dönebiliyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.