Anadolu Gençlik'ten Suriye Yararına Kermes

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Ferhat Toslak bugün bir basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Mayıs 2012 18:14
Anadolu Gençlik'ten Suriye Yararına Kermes

Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şube Başkanı Ferhat Toslak bugün bir basın açıklaması yaptı.

Toslak açıklamasında "Komşuluk ve kardeşlik bağlarımız olan Suriye'de asrın en büyük zulümlerinden biri yaşanmaktadır. Yeryüzünde hak ölçüsünü Hakkın üstünlüğüne değil, kuvvetin üstünlüğüne göre tanımlayan ve “ben kuvvetliysem haklıyım” diyen diktatör ve zalim bir rejimin temsilcileri Suriye'de kan emmeye ve kan akıtmaya devam etmektedirler. Yıllar önce Hama katliamı ile masum halkını katleden Baas Rejimi, bir gecede yüzlerce Suriyeli kardeşimizi şehit ederek aynı çirkin yüzünü bugün de göstermektedir.

Aldığımız haberlere göre vahşette sınır tanımayan ve bir katliam örgütü gibi hareket eden Suriye Baas Rejimi, cami ve hastanelere varıncaya kadar her yere bomba yağdırmaktadır. Bu saldırılarda maalesef binlerce masum insan hayatını kaybetmekte, daha fazlası da ağır bir şekilde yaralanıp sakat kalmaktadır. Humus başta olmak üzere Suriye'nin diğer şehir ve mahallelerinden masum insanların ölüm çığlıkları, yardım çağrıları, imdat feryatları yükselmektedir.

Yine çok iyi biliyoruz ki her zalim iktidarların başına gelen bugünlerde de Suriye Baas Rejimi'nin başına gelmek üzeredir. Bu zulüm rejimi de en kısa zamanda yıkılacaktır. Bundan asla kurtuluş yoktur. Suriye'de hak ve özgürlükler adına şanlı direniş başlamıştır…Beşar Esat'ın insanlık ve merhamet tanımayan bu çirkin insan kıyımı, Suriyeli Fatmaların, Ayşelerin, Ahmetlerin şanlı kıyamını durduramayacak ve Suriye halkı eninde sonunda galip gelecektir.

Suriye yönetiminin zulmü ne yazık ki Türkiyeli gazeteciler olan Adem Özköse ve kameramanına da bulaşmıştır. Adem Özköse aylardır Suriye yönetiminin elinde esir durumdadır. Bu konuda Türkiye mutlaka adım atmalıdır.

Suriyedeki olaylar konusunda Müslümanlar mutlaka ferasetli olmalıdırlar. Amerika ve israilin oyunlarına karşı her zaman bilinçli olmalıyız. Türkiye Suriye iran ırak savaşa sürüklenmek istiyor. Buna asla geçit verilmemelidir. Halkı Müslüman olan devletler kardeştir ve asla savaşmamalıdır.

Sonuç olarak Suriye halkı çok zor günler geçirmektedir. Zulüm altında olan Suriyelilerin bir kısmı Türkiye de kurulan konteyner evlerde yaşamaktadırlar. Bu nedenle maddi manevi desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bizler de Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi olarak Suriyeli kardeşlerimize bir nebze de olsa yardım etmek amacı ile bu kermesi düzenlemiş bulunmaktayız. Kermesimiz Cuma cumartesi Pazar günlerinde üç gün Belediye Kültür Sinemasında  açık olacaktır. Tüm halkımızı bu kermese destek vermeye davet ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.