Anadolu’da Tural Rüzgarı Esti

Anadolu’da Tural Rüzgarı Esti: Anadolu-Modernevler’e Başkan Tural Sözü

Yayınlanma:
Anadolu’da Tural Rüzgarı Esti

İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, Anadolu ve Modernevler Mahallesi buluşmasında coşkuyla karşılandı. Anadolu Mahallesini kentsel dönüşümde mağdur etmek isteyenlere dur diyeceklerini belirten Tural, mahalleye kat artışı müjdesi verdi. Modernevler’e de otantik bir kapalı pazar yeri yapacaklarını söyledi.

Seçim çalışmalarını her geçen gün temposunu daha da artırarak devam eden İyi Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Tural, son olarak Anadolu ve Modernevler Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Başkan Adayı Tural’a, gösterilen ilgi büyüktü. Mahalle sakinleri Başkan Adayı Tural’ın konuşmasını sık sık alkışlarla keserken “Bu mahallelerin umudu sensin” diye seslendiler. İyi Parti İl Başkanı İbrahim Tekeli, hizmete susamış bu mahallelerin Ahmet Tural’la hizmete doyacağını belirtti. Modernevler Mahallesi Muhtarı Ebru Özbayrakçı ve Anadolu Mahallesi Muhtarı Ömür Demirtaş da, Tural’a başarılar diledi.

anadoluda-tural-ruzgari-esti-anadolu-modernevlere-baskan-tural-sozu-1.jpg

DAHA TIKALI RÖGARI ARAÇ

ARIZALI DİYE AÇAMIYORLAR

Belediyenin asli görevlerinin temizlik, su, asfalt kanalizasyon gibi hizmetler olduğunu kaydeden Başkan Adayı Ahmet Tural, beceriksiz belediye yönetiminin daha bunları bile yapamadığını kaydetti. Anadolu mahallesinde Gültekevleri’nin tıkanan rögarını Belediye’nin araç arızalı olduğu için vatandaşın açtıramadığını belirten Tural ‘Bunlar incikle boncukla uğraşırlar bunlar ancak zeplinle Isparta’yı uçurduk demesini bilirler” dedi.

BÖYLE ADALETSİZLİK OLMAZ

Anadolu mahallesinin toplu konut yapılaşması örneğini en güzel sergileyen mahalle olduğunu ifade eden Tural “Yıllar önce burada toplu konutlar yapıldı. Ancak zamanla binalar eskidi. Burada emekli ve yaşlı nüfus ağırlıkta binalarda asansör olmaması onları mağdur ediyor. Bu mahallede kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Mevcut belediye başkanı tabi 4 yıl bekledi depremden sonra aklı başına geldi çıktı dedi ki Anadolu mahallesinde kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Peki mahalle halkı ne talep etti. 5 katlı olan evlere kat artışı verilmesi. Modern, asansörü olan konforlu evlerde oturmak istiyorsunuz. Şimdi burası hastaneye, çarşı merkeze, yakın olması bakımından avantajlı bir mahalle. Esnaf burada işyeri açmak istiyor ama arazi olmadığı için ticari alanlar oluşturulamıyor. Yüksek kat verilmesi talebinizde haklısınız. Bakın çıraklık merkezi yolu tarafında 13 katlı binalar var. Ama ne dedi mevcut belediye başkanı 5 kat verebilirim ne dedi. 1 daireye karşılık bir daire verebilirim dedi. İyi de sayın belediye başkanı oraya 13 kat verilirken, buraya niye 5 kat veriyorsun. Hani eşitlik, hani sizin adil yönetiminiz? 13 kat verilen yerde zemin etüdü sıkıntılıysa o zaman buranın ruhsatını iptal edeceksin. Yok değilse o zaman Anadolu mahallesine de vereceksin. Artık yeter, bu halk sizin ayrıştırmalarınızdan, kutuplaştırmalarınızdan bıktı.

ANADOLU’YA 5+7 KAT MÜJDESİ

Birde çıkmış burada kentsel dönüşüm yapalım ama mülk sahipleri de destek olsun yarısı bizden yarısı sizden olsun. Bunların örneği büyükşehirlerde var diyor. İşte sırça köşklerden belediye yönetirsen emeklinin halini göremezsin. Düşük maaşa mahkum ettiğiniz kıt kınaat geçinen buradaki emekli vatandaş o parayı aldığı maaşla nasıl ödeyecek? Hiç bunu düşündün mü? Düşünmedin çünkü sizin öyle bir derdiniz yok. Bu yüzden göreve geldiğimizde kentsel dönüşüm uygulamasını bu mahallede biz yapacağız. Bunların veremediği emsal artışını 5+7 kat olarak biz vereceğiz. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Emeklimiz rahat edecek. O yüzden ne diyoruz endişelenme Anadolu, Çünkü Ahmet Tural var. Bizler göreve geldiğimizde rant belediyeciliğine dur diyeceğiz. Hiçbir vatandaşımızın ne imarda ne başka konularda mağdur olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

anadoluda-tural-ruzgari-esti-anadolu-modernevlere-baskan-tural-sozu-2.jpg

ANADOLU’DA SAĞLIK OCAĞI OLACAK

Mahalle halkının kendisine temizlik hizmetinin yetersiz olduğunu aktardığını kaydeden Tural “Ara sokaklardaki kaldırımlarda çöpler var dediler. Zaten göreve geldiğimizde temizlik işlerini önce bir gözden geçireceğiz. Çünkü belediyenin öncelikli asli hizmeti temizliktir. Temizlik tüm mahallerde tam memnuniyet esasına göre yapılacak. Modernevler de iki aile hekimi var. Anadolu mahallesi halkı benden sağlık ocağı yapılması yönünde talepte bulundu. Göreve geldiğimizde bu mahallede arsa üretmek kaydıyla Sağlık Müdürlüğüyle işbirliğiyle eğer olmazsa hayırseverler aracılığıyla bu mahalleye sağlık ocağı kazandıracağız.

MODERNEVLERE OTANTİK PAZAR YERİ

Modernevler mahallemizin pazar yeri ihtiyacı var. Ama mahalleli öyle büyük kapalı pazar yeri de istemiyor. Otantik köy pazarı şeklinde bir yer olsun diyor. Benim vatandaşım ne diyorsa ben onu yaparım. İnşallah Gülistan’da böyle bir otantik pazar yeri yapacağız. Göreve geldiğimizde burada benzer bir pazar yeri yapmanın sözünü veriyorum. Modern kapalı duraklar yapacağız içinde kliması olacak. Göreve gelenler duraklara sürgülü kapı takarak sizlere kapalı durak getirdiklerini sanıyorlar. Ondada bakıyorsunuz sadece ana güzergahlarda var. Bunlar bizim için çok küçük işler göreve geldiğimizde modern kapalı duraklar nasıl olurmuş onlar da öğrenecek .Yine Modernevler mahallemizde özellikle sağlık parkı yazın orası gençlerimizle cıvıl cıvıl oluyor. Ancak parklarımız güvenli değil. Biz göreve geldiğimizde parklara güvenlik kameraları koyacağız. Ayrıca gerekirse parklarda güvenlik görevlisi de görevlendireceğiz” dedi.

BU ISPARTA’YA İHANETTİR

Şehir hastanesi önündeki trafik sorunu çözmek için Karayolları kavşağına üst geçit yaparak akslarla hastane, sanayi ve Diş Sağlığı Merkezine geçişler yapılacağını açıklamasının ardından eskiden kavakçıların olduğu o alanda Belediyenin restoran ve müze yapımı için 21 Martta ihaleye çıktığını belirten Tural “Bu Isparta’ya ihanettir. Hayrola seçim var galiba. Göreve geleli 5 yıl oldu. Burada senin de üst geçit projen vardı. Şimdi seçime 5 kalmış. ‘Kavşak projemizi Bakana götürdük. Çok beğendi’ diyor. Yalan çünkü seçim var. Göreve geldiğimizde trafik sorununa neşter vuracak biziz. Bunu da ulaşım mastır planıyla yapacağız” dedi.

Instagram'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

Facebook'da bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

X'de bizi takip etmek için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum