Ankara’ya Neden Uçak Seferi Yok?

Gazeteci Nasuh Özkan Yazdı... Ankara’ya Neden Uçak Seferi Yok?

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2017 10:40
Ankara’ya Neden Uçak Seferi Yok?

Isparta-İstanbul arası haftanın 7 günü yıllardır karşılıklı olarak yapılan uçak seferlerinin saatleri hep tartışıldı, hala daha tartışılmaya devam ediyor. Hatta geçtiğimiz aylarda Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta ve Burdur şube yönetimleri, Isparta-İstanbul uçak sefer saatlerinin sabah erken saatlerde Ankara bağlantılı olarak düzenlenmesi yönünde MÜSİAD genel merkezi bünyesinde girişimde bulunmuştu. Haftanın 7 günü İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan saat 12:00'da kalkıp Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inen Isparta'dan da 15:30'da İstanbul'a dönüş yapan THY uçağının sefer saatlerinin de erkene alınmasını isteyen MÜSİAD Isparta şube yönetimi, bu yönde Genel Merkez bünyesinde girişimlerde bulunmuştu Konuyla ilgili MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu ve Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici tarafından basın toplantısı düzenlemiş ve Isparta MÜİSAD yönetimi olarak yeni Genel Başkanları Abdurrahman Kaan'ı ziyaret ettiklerini aktaran Özkutlu, Burdur MÜSİAD'la yapılan istişareler sonrası, uçak seferi saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunda öneri sunduklarını açıklamıştı.
ISPARTA’DAN NEDEN ANKARA’YA UÇAK SEFERİ YOK ?
Başkent Ankara’ya Isparta’dan neden uçak seferi yok hala bunu çözebilmiş değilim. Halbuki çok iyi hatırlıyorum geçmişte THY yönetiminin bu konuda Isparta’ya verdiği sözler var, ama maalesef bu güne kadar bunlar yerine getirilmiş değil. Yaklaşık 3 yıldır haftanın 7 günü Isparta-İstanbul arası karşılıklı uçak seferleri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Buna bir sözümüz yok ve edindiğimiz bilgilere göre de uçakların doluluk oranlarının tatmin edici düzeyde olduğu ifade ediliyor.
ANKARA’YA UÇAK SEFERİ KONUSUNDA STK’LAR BASTIRMALI
Geçtiğimiz aylarda kısa adı MÜSİAD olan Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Isparta ve Burdur Şubelerinin Isparta’dan Ankara’ya uçak seferi düzenlenmesi konusunda bir girişimi olmuştu. Bu girişimi son derece olumlu buluyor ve destekliyorum. Isparta’dan yıllardır Başkent Ankara’ya uçak seferi düzenlenmemesini zaten büyük bir eksiklik olarak görüyorum. Bu konuda başta siyasiler olmak üzere ITSO ve tüm STK’ların girişimlerini artırmasını ve biran evvel tıpkı İstanbul’a olduğu gibi Ankara’ya da karşılıklı veya aktarmalı uçak seferlerinin başlatılmasını bekliyor ve istiyoruz. Unutulmamalı ki Süleyman Demirel Havalimanından uçan sadece Ispartalılar değildir. Komşu Burdur’a da hizmet veren havalimanımızdan Ankara’ya da uçak seferi düzenlendiğinde sanıyorum o seferlere de büyük ilgi olacaktır. Çünkü bugün çeşitli otobüs firmalarının Ankara’ya günlük çok sayıda seferi bulunmaktadır. Aynı zamanda bir sanayi şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Isparta’dan her gün İstanbul’un yanısıra Ankara’ya da giden çok sayıda sanayicimiz ve vatandaşımız bulunuyor. Bunların yanısıra öğrencilerin de Ankara uçak seferine büyük ilgi göstereceğini sanıyorum. Çünkü uçakla seyahat demek varılacak noktaya kısa zamanda ulaşmak demek. Bugün otobüsle İstanbul’a 9-10 saatte ulaşılabilirken, Isparta’dan kalkan uçakla İstanbul’a 60 dakika sonra yani 1 saatte inilebiliyor. Aynı şekilde Ankara’ya da öyle. Bu nedenle direk olmasa bile MÜSİAD’ın önerdiği gibi Isparta-İstanbul uçak sefer saatleri sabah erken saatlerde Ankara bağlantılı olarak düzenlenebilir. Umuyorum bu talepler yetkililer tarafından dikkate alınır ve en kısa sürede hayata geçirilir. Tüm bu dileklerimle en güzel günlerin sizlerin olması temennisiyle saygılarımı sunarken, geçtiğimiz günlerde henüz 50 yaşında hayata veda eden gelmiş gelmiş dünyanın en büyük haltercisi Dünya ve Olimpiyat şampiyonu gururumuz Naim Süleymanoğlu’nun vefatından duyduğum üzüntüyü de dile getiriyor, kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.