Antalya'da Teleferik Kabininin Düşmesi Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya'da Teleferik Kabininin Düşmesi Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Yayınlanma:
Antalya'da Teleferik Kabininin Düşmesi Sonucu 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Tünektepe Teleferik Tesisi'nde, teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, yaralılar olduğu bildirildi.

Antalya'da teleferik düştü: 1 ölü ve yaralılar var

Olayın ardından bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaralıların tahliyesine başlandığı belirtildi.Antalya'da Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nde hareket halindeki teleferik kabinlerinden biri düştü. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Diğer kabinlerdeki 184 kişiden 49'u kurtarıldı. Havada asılı kalan 15 kabindeki 135 vatandaşı kurtarmak için çalışmalar devam ediyor.

KABİNLERDEN BİRİ DÜŞTÜ

Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla yoğunluk yaşanan Antalya'nın merkez Konyaaltı ilçesindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Antalya'da Teleferik Kazası: 1 Ölü, Yaralılar Var

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün (54) yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

DİĞER KABİNLERDEKİ VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Yaralıların tahliyesi Sahil Güvenlik Komutanlığının helikopteriyle yapıldı. Bu arada, kazanın ardından teleferik sisteminin durması nedeniyle havadaki kabinlerde çok sayıda kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan kişilerin güvenli bir şekilde aşağı indirilmesi için de çalışma yapıldığı ve çevre illerdeki kurtarma ekiplerinden destek istendiği bildirildi.

Antalya\'da teleferik kabininin düşmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.