Antalya’ya Eğitim Desteği

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli 11 teknik personele eğitim desteği verildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2013 22:26
Antalya’ya Eğitim Desteği

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, elma üretiminin en önemli hastalığı karalekeye, en önemli zararlısı iç kurduna ve kiraz da ise kiraz sineğine karşı zamanında en etkili zirai mücadele yapabilmek için yürütülen “Tahmin ve Erken Uyarı Sistemi’nin kullanımı konusuna Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde görevli 11 teknik personele eğitim desteği verildi.

Antalya Merkez ve ilçelerinde görevli teknik personele Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü uzmanlarınca elmada karaleke ve iç kurdu mücadelesinin nasıl yönetildiği, tahmin ve erken uyarı cihazlarının kullanımı hakkında bilgi verildi.

Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Suat Uçman, “Elmada tahmin ve erken uyarı sistemlerinin kullanılmasıyla Isparta’daki elma bahçelerinde bir üretim dönemi içinde 10 Milyon TL ilaçlama maliyetlerinden tasarruf sağlanıyor, böylece tarım ilacı kullanımı azaltarak çevreye verilen zararın asgari düzeylere indirilmesi sağlanıyor, bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi tahmin ve erken uyarı çalışmaları aynı şekilde devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.