Apartman ve Binalardaki Asansörler Denetlenecek

Isparta'da apartmanlarda ve binalarda bulunan toplam 2300 asansör denetlenecek...

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 15:29
Apartman ve Binalardaki Asansörler Denetlenecek

Isparta'da asansör denetimlerinin başladığını belirten Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, sürdürülecek çalışmalarda, kullanılmasında sakınca olup olmadığı tespit edilen asansörlere kırmızı, sarı ve yeşil işaret konulacağını söyledi.

UYGUNLUĞA GÖRE IŞIK KONULACAK
Denetimleri yapılan asansörlerin kullanıma uygun olup olmadığı tespit edilerek durumuna göre ışık konulacağını belirten makine mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı, “Sürdürülecek çalışmalarda her türlü asansör denetlenerek, kullanılmasında sakınca yoksa yeşil, eksik ve hataların düzeltilmesi kaydıyla sarı; can ve mal güvenliği açısından sakıncalı ise kırmızı renkli bir etiket ile işaretlenmektedir. Yani binada bulunan asansörler için eksikleri ve hataları giderilinceye kadar; kırmızı "kullanılamaz" etiketi; kullanılabilir durumdaki asansörler için de ivedilikle eksik ve hataların giderilmesi için sarı "uyarı" etiketi yapıştırılmaktadır. Denetlemeler sonucunda eksik ve hatası bulunmayan asansörler için de yeşil "kontrol edilmiştir" ya da "güvenlidir" etiketi yapıştırılmaktadır.” diye konuştu.

Denetimlerde, asansörlerin aylık bakımlarının yapılıp yapılmadığı, asansörün güvenli olup olmadığı belirlenecek, asansör güvenli değilse gerekli yaptırımlar gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum