Arakan İçin El Ele…

Arakan İçin El Ele…

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2017 16:32
Arakan İçin El Ele…

Isparta Ekonomi Kulübü ile El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Arakan'daki Müslümanlara yardım amacıyla kermes düzenlendi. Kermesin resmi açılışı yarın yapılacak. Kermes, Cuma gününe kadar açık kalacak. 

 

Isparta’da bir çok sosyal sorumluluk projesinde yer alan El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği bu defa Isparta Ekonomi Kulübü işbirliği ile yeni bir etkinliğe daha imza atıyor. 

Isparta Ekonomi Kulübü ile El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliği ile ‘Arakan için sende elinden geleni yapabilirsin’ sloganı ile düzenlenen kermes dün saat 12.00’den itibaren başladı. Isparta Ekonomi Kulübü Başkanı ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat ile çok sayıda davetlinin de katılımı ile başlatılan söz konusu kermesin resmi açılışı ise 27 Eylül Çarşamba günü yani yarın Vali Şehmus Günaydın’ın katılımı ile yapılacak. 

AYDIN; “ARAKANLI KARDEŞLERİMİZİN 

YANINDAYIZ VE DESTEKÇİSİYİZ” 

Gerek kendi dernekleri gerekse işbirliği yaptıkları Isparta Ekonomi Kulübü adına bir açıklama yapan El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Aydın, konuşmasında; “Bilindiği gibi Myanmar’ın Arakan bölgesindeki Müslümanlar son zamanlarda büyük zulümler görüyor. Evleri barkları yıkılıyor, kendileri Budistler tarafından hunharca öldürülüyorlar.  Tüm dünya bu katliama sessiz kalırken, sadece bizim ülkemiz Türkiye bu konuda duyarlılık gösterip yardım yapıyor. Zira, oradaki Müslüman kardeşlerimize bu zor günlerinde her türlü yardımı yapmak gerekiyor. 

“KERMESİMİZ CUMA GÜNÜNE 

KADAR AÇIK KALACAK” 

Bu doğrultuda; bugün Derneğimiz ve Isparta Ekonomi Kulübü işbirliğinde yiyecek, içecek ve giysi kermesimizi başlatmış bulunuyoruz. Eski İl Özel İdaresi binasının yerindeki parkta gerçekleştirdiğimiz bu kermesimiz 29 Eylül Cuma gününe kadar sürecek olup, resmi açılışı 27 Eylül Çarşamba günü sayın Valimizin katılımlarıyla gerçekleştirilecektir. 

“KERMESTEN ELDE EDİLEN GELİR 

ARAKANLILARA ULAŞTIRILACAK” 

Arakanlı Müslümanların yararına düzenlediğimiz bu kermeste toplanan yardımlar Kızılay aracılığıyla Arakanlı Müslümanlara ulaştırılacaktır. Amacımız, Arakanlı Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların giderilmesine bir nebze olsun yardımcı olabilmek onların yarasına merhem olabilmektir. Bir taraftan İslam coğrafyasındaki çekişmeler, şiddet ve çatışmalar bizleri üzmeye devam ederken diğer taraftan da Arakan'da ki kardeşlerimizin maruz kaldığı baskı, zulüm, vahşet ve katliamlar yüreğimizi dağlamaktadır. Arakan'da Müslüman kardeşlerimizin maruz kaldığı zulüm bize bir kez daha öğretti ki kabillerin ittifakı bütün dünyanın boğazına sarılmış durumdadır. Ölümlerle, yıkılışlarla, kurşunlarla bombalarla, çırpınışlarla karşılamaya başlar olduk her günü. Zulüm ve zorbalığın murdar kasesinden beslenenler sadece yakın çevremizde değil bütün dünyada Ümmet olarak yeşerttiğimiz umutların köküne kibrit suyu dökmeye yeltenmek de ve safımızı, suyumuzu, soframızı, sayımızı kirletmek için ellerinden gelen zorbalığı yapmaktadırlar. Bunun için de dünyanın gözüne baka baka Arakan'daki Müslümanlara yönelik sistematik zulümlerini katliam hatta soykırım boyutuna taşımada sakınca görmüyorlar. 

“BU ZULME ARTIK 

SON VERİLMELİDİR” 

Müslümanlara reva görülen bu zulüm karşısında Dünyanın içine gömüldüğü sessizlik büyük bir utanç kaynağı olarak insan onuruna leke düşürüyor. Sadece evimize, ekranlarımıza değil sözümüze, düşlerimize, umutlarımıza da tebelleş olan bu sinsi karanlığı, bu yabani ve öğrenilmiş duyarsızlığı, bu yalıtılmış sükutu bozmanın peşindeyiz, çünkü bizler dünyanın içinde bulunduğu bu kör, sağır, dilsiz tavrı onaylamıyor, kazası olmayan bu hayatta şahitlik yapmak için var olduğumuzu biliyoruz. Buradan bir kez daha dünyanın neresinde olursa olsun, Müslümanlara yapılan zulümleri şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum ve tüm insanlığı Arakanlı Müslümanlara yapılan zulme 'dur' demeye davet ediyorum” dedi. 

“TÜM ISPARTA HALKINI

KERMESİMİZE BEKLİYORUZ” 

El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Aydın, 29 Eylül'e kadar açık kalacak olan kermese tüm Isparta halkını beklediklerini belirterek, kermesin sabah saat 10.00 ila akşam 23.00 saatleri arasında açık olacağını sözlerine ekledi. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.