Arap Baharı Isparta Elmasını Vurdu

Ortadoğu ve komşu ülke Suriye’de çıkan iç savaştan, Türkiye’de en çok etkilenen il Isparta oldu. Savaş yüzünden meşhur elmalarımız depolarda kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Nisan 2012 14:06
Arap Baharı Isparta Elmasını Vurdu

Bu sene gerek Suriye’de meydana gelen iç savaş, gerekte Ortadoğuda ki iç karışıklıklar nedeniyle Isparta ekonomisi olumsuz etkilendi.

Ispartalı elma üreticileri Arap Baharı nedeniyle mağdur oldu. Türkiye’de 600 bin ton elma üretimi ile ilk sırayı alan, Isparta Elma Üreticileri, ne yapacağını bilmez halde.

Elma üreticilerinin depolara olan elektrik borçlarını dahi ödeyemediği öğrenildi. Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu: “Soğuk Hava depo sahipleri bana gelerek, elma üreticilerini depo ücretlerini ödeyemediğini buna bir çare bulunmasını istediler. Isparta depolarına şu anda 80 bin ton elma bulunuyor. Neredeyse yeni mahsuller yetişmek üzere. Yetkililerden istediğimiz depolarda kalan9 elmaların, yurt içinde askeriyelere, hastanelere, okullara tüketimini sağlamaları için yardımcı olmalarını istiyoruz. Şu anda bütün elmacılar zarar ediyor. 45 ile 50 kuruş arasında satılıyor. Mu fiyat maliyetinin altında. Aslında hasat mevsimin de 90 ile 1 lira 25 kuruş arasında satılıyordu” dedi. Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, üreticilere seslenerek, hasat döneminde elma sınıflandırılmasını istedi. Birinci ve ikinci sınıf elmayı depoya koysunlar. Üç ve dörbugünce sınıf elmayı depoya koymasınlar. Çünkü karışık olursa kaliteli elmanın fiyatı düşer. Biz oda olarak gerekli görüşmeleri yaparak çare arayacağız” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.