Ardından Tarih Bıraktı

Aksu’da yaşayan Osman Zeki Aydoğan ölümünün ardından servet denilebilecek tarihi eserler bıraktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2013 01:13
Ardından Tarih Bıraktı

1928 doğumlu Osman Zeki Aydoğan’ın karanlık dükkanındaki eserler tarihe ışık tutuyor. Aksu eşrafından olup kendisini yıllardır tarihe adayan Osman Zeki Aydoğan’ın ailesi kapılarını Ajans32’ye açtı.

Ailesi ve oğulları Fadıl Aydoğan babasına ait yılların birikimi olan arşivini tanıtırken Osmanlı dönemine ait eski paralar ve köstekli saatleri gösterdi. Fadıl Aydoğan, kösteklilerden 3 tanesinin İstanbul’un kuruluş yıldönümüne itafen üzerinde ‘Constantinopolis’ yazılı olduğunu söyledi.

Osmanlıca Türkçeyi iyi bilen Osman Zeki Aydoğan ölümünden önce sakladığı el yazması kitapları ölümünden sonra sandukasında ortaya çıktı. Ardından ikinci dünya savaşına ait miskamber kokularından ibaret parfümler Türkiye’nin ilk Osmanlı banknotları ve metal paraları, 200 yıllık yağdanlık koleksiyonu, Kehribar tesbihler, Türkiye’ye ait bir anı olarak yaşatılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.