Artsın Eksilmesin Taşsın Dökülmesin

Tuncelililer Derneği'nden Aşure Etkinliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2019 09:11
Artsın Eksilmesin Taşsın Dökülmesin

Muharrem ayının birinci günü başlayan matem orucu sona erdi. Alevi – Bektaşi geleneğinde önemli bir yeri olan matem orucunun sona ermesi ile birlikte Aşure Günü etkinlikleri de başladı. Tuncelililer Derneği tarafından düzenlenen aşure etkinliğinde de birlik ve beraberlik vurguları ön plana çıktı.

Alevi – Bektaşi geleneğinde önemli bir yeri olan ‘Matem Orucu’nun sona ermesiyle birlikte Aşure Günü etkinlikleri de başladı. Tuncelililer Kültür ve Dayanışma Derneği’de dün Gülistan Mahallesi’ndeki dernek binasında Aşure Günü etkinliği düzenledi.

Programa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, CHP Merkez İlçe Başkanı Cem Erdal ve parti yöneticileri, Gönen Belediye Başkanı Osman Kesmen, CHP’nin son genel seçimlerde 1. sıra milletvekili adayı olan işadamı Mustafa Ceyhan ve çok sayıda davetli katıldı.



BAŞDEĞİRMEN’DEN BİRLİK BERABERLİK MESAJLARI
Aşure duasıyla Kerbela Şehitleri anıldı, aşure kazanları kaynadı ve birlik beraberlik mesajları verildi. Etkinlik sonrasında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Muharrem ayı içerisinde, Kerbela şehitlerimizi anmak için, birlik beraberlik içerisinde düzenlenen bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Tuncelililer Derneğimizin davetine icabet ettik. Birlik beraberlik içerisinde her şeyin en güzeli yapılabiliyor. İnşallah bu birlik beraberliğimiz en güzel şekilde devam etsin. Memleket için hayırlı olan her konuda güç birliği içerisinde olmamız lazım. Bizlerde belediye olarak bu birlik beraberlik içinde olacağız” dedi.

SENEYE BU ETKİNLİĞİ CEM EVİMİZDE YAPALIM
Başkan Başdeğirmen, Tuncelililer Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından inşaatı devam eden Cem Evi binası ile ilgili de destek sözlerini yineledi. Başkan Başdeğirmen, “Bizim daha önceden verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki sene aşure gününü Cem Evimizde yaparak taçlandıralım. Belediye olarak her zaman beraberiz. Memleketimize hayırlı olsun diyoruz” dedi.



İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BİRLİK
CHP’nin bir önceki genel seçimlerde birinci sıra milletvekili adayı olan Mustafa Ceyhan’da Tuncelililer Derneği’nin davetini kırmayarak İstanbul’dan geldiğini ve son derece mutlu olduğunu ifade etti. Ceyhan, “Özel bir günde canlarımız beni davet etti. Her zaman olduğu gibi birlikteyiz. Her zaman birlikte hareket edeceğiz. Türkiye’nin birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde canlarımızla beraber olmak beni çok mutlu etti. Davetleri için teşekkür ediyorum. Her koşulda kendileriyle birlikte olduğumu da ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

KERBELA ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
Tuncelililer Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Sabriye Aydın’da tüm katılımcılara teşekkür ederek “Kerbela şehitlerimiz anısına bugün aşure etkinliği düzenledik. Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e, Gönen Belediye Başkanımız sayın Osman Kesmen’e, davetimizi kırmayarak İstanbul’dan aramıza katılan Mustafa Ceyhan Beye, CHP yöneticisi kardeşlerimize, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak beyefendiye ve tüm canlarımıza katıldıkları için teşekkür ediyoruz. Ülkemiz ve insanlarımız için birlik beraberlik içerisinde olmamız en önemli meseledir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.