Asıl Suçlular Dışarıda

SP Genel Başkan Yardımcısı Yalman "Biz, 28 Şubat sürecinde maşa olarak kullanılanların değil, asli suçluların yakalanmasını istiyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Eylül 2013 13:31
Asıl Suçlular Dışarıda

Yalman, Isparta'da partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla siyasi partilerin seçim çalışmalarını hızlandırdığını söyledi. Partisinin Türkiye'de "özgün bir duruş sergileyen ve alternatif olarak nitelendirilebilecek tek siyasi hareket olduğunu" savunan Yalman, "Halk gibi düşünen ve yaşayan, Türkiye'deki tek siyasi partiyiz. Halkın içinde olduğumuzdan dolayı da halk bizim bu durumumuzu biliyor" diye konuştu.

28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanık hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan açılan davaya da değinen Yalman, şunları kaydetti:

"Biz, 28 Şubat sürecinde maşa olarak kullanılanların değil, asli suçluların yakalanmasını istiyoruz. Onların hepsi dışarıda. Türkiye'de sömürüyü, hortumlamayı durdurduğundan dolayı Refahyol'u yıkmaya çalışanlar ve hala bu ülkenin faiz lobisi olarak adlandırılan kişiler dışarıdadır. Asıl failler onlardır. Milletvekili transferi yapmak için havuz oluşturanların yakasına yapışılması lazım. Asli suçlular 28 Şubat soruşturmasının içine dahil edilmemiştir. Beklediğimiz budur."

Yalman, konuşmasında CHP heyetinin Mısır'a yapacağı ziyareti de değerlendirerek, "Bunu necip milletin takdirine bırakıyorum. Mısır'a neden gittiklerini net bir biçimde ifade etmeliler. Kılıçdaroğlu'nun darbeye karşı olduğuna ilişkin sözlerini olumlu karşıladığımızı belirtmiştik, ama parti içindeki milletvekillerinin, Myk üyelerinin darbeden yana tavır aldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum