Avlanma Temmuz Ayında Başlıyor

Eğirdir Gölü'nde Kerevit Avı 1 Temmuz Pazar günü başlıyor. 3 2012 Salı'ya kadar devam edecek avcılıkta kota 75 ton olarak belirlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2012 13:26
Avlanma Temmuz Ayında Başlıyor

Eğirdir Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, 1970'li yıllarda Avrupa'ya en önemli ihracat kalemi olan Kerevit'te eski güçlerine kavuşmayı hedeflediklerini söyledi, ama bunun kısa vadede olmayacağını bildirdi. Eğirdir Gölü'nde' 5 avlanma bölgesi var ve kayıtlı balıkçı sayısı 550.

1 TEMMUZ- 30 EKİM

Türkiye'nin en büyük 2'nci içme suyu (tatlı) havzası olan Eğirdir Gölü'nde Kerevit avı yasağı 1 Temmuz Pazar günü kalkıyor. 30 Ekim 2012'ye değin 'avlanma bölgesi' ilan edilen 5 noktada av yapılabilecek. Av kotası toplam 75 ton Eğirdir Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı da 5 avlanma bölgesinin bulunduğu Eğirdir Gölü'nde yaklaşık 550 kayıtlı balıkçının olduğunu
söyledi.

İHRACAT REKORU VARDI

Kerevit avcılığının 1970Tı yıllarda oldukça iyi gelir sağladığını anlatan Binatlı, o yıllarda Avrupa'nın yıllık 3 Bin 500 ton kerevit ihtiyacının yaklaşık üçte birinin Eğirdir Gölünden sağlandığını kaydetti.

13 YIL KEREVİT GÖREMEDİK

1984 yılında ise mantar hastalığı nedeniyle kerevitin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade eden Binatlı, "Yaklaşık 13 yıl boyunca hiç kerevit görmedik. Daha sonra birer ikişer ağlarımıza takılmaya başladı. Ama Avrupa pazarımızı kaybettik. Avrupa ülkeleri kerevit ihtiyacını Çin'den temin etmeye başladı. Pazarı yeniden kazanmak istiyoruz, ama henüz Avrupa'nın talebini bile karşılayamayız dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.