Aydemir Aktif Siyaseti Bıraktı

Belediye Meclisi’nin 5 yıllık görev süresinin tamamlandığı son toplantıda AK Parti’li Ahmet Aydemir, sürpriz bir kararla aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2014 11:07
Aydemir Aktif Siyaseti Bıraktı

Adı AK Parti’yle özdeşleşmiş ve Belediye Meclisindeki sert çıkışlarıyla hafızalara kazınan Ahmet Aydemir, 30 Mart itibariyle siyaseti bırakacağını açıkladı. Son Belediye Meclis toplantısında bunu açıklayan Aydemir, bu karardan eşinin ve yakınlarının dahi haberinin olmadığını ilk kez Mecliste açıkladığını duyurdu.

“10 YILLIK SÜREYİ BİTİRMENİN GURURU VE ONURU İÇİNDEYİM”
2004 yılından bu yana aktif olarak siyasetin içinde yer aldığını ve hep en iyisi en güzeli hedefi içinde olduğunu belirten Aydemir, “Kimseyi ötekileştirmedim. 10 yıllık süreyi bitirmenin onuru ve gururu içindeyim. 30 Mart itibariyle siyasetten çekiliyorum. Bundan sonra ben yokum. Bizden sonra gelen arkadaşlarımın yolu ve bahtı açık olsun. İlk defa burada söylüyorum. Eşim dahil kimsenin haberi ve bilgisi yok. Şahsımın aldığı bir karardır bu” dedi.

“MECLİS BİR TÜRLÜ KURUMSALLAŞAMADI!”
Öte yandan geçen 5 yılın değerlendirmesini de yapan Aydemir, şunları söyledi; “Kurumsallaşma Belediye meclisinde kısmen olmuştur ama olmadı. Geçmişteki 10 yıllık süreçte şahsi fikrimdir; Meclis üyelerinin itibarını koruyucu, artırıcı, saygı duyucu fiili olaylar nadir görülmüştür.

Kurumsallaşa adına söylüyorum. 5 yıllık dönemde istediğimiz hedefi yakalayamadığımızı düşünüyorum. Bir kurumun başarısı yüzde 80 idareciye, yöneticiye bağlıdır. Meclis görüşmelerinde meclis üyelerini birleştirici üretici olmaları için çaba sarf edilmemiştir. Ayrıştırmaya yönelik hareketler olmuştur. Başkandan Gelen maddeler çoğunlukla kabul edilmiştir ama meclis üyelerinden gelen teklifler büyük oranda kabul edilmemiştir. Meclis üyelerinin yasama görevi yaptığını herkes bilmeli, herkes buna uymalı. Kendi saygınlığını artırıcı, sözünü geçirici şekilde çalışmalar olmadı. Bunun yanında belediyeler hizmet için en güzel yerlerden bir tanesi. Hiçbir prosedür yok, engelleme yok. Kararı alan sizisiniz uygulayan yine sizisiniz. Bu fırsatı değerlendirmek lazım. Kamuda her tarafta bir engel çıkar. Belediyede böyle bir şey yok. Hizmet adına bir şey üretebilmek için Başkan tek başına yetmez, ekip lazım. Bu ekip ne kadar başarılı tartışılır. Ekip meclis üyeleridir. Ekip iyi olursa, yanlış ortaya çıkarırsa, eksiklikler yerinde ve zamanında söylenirse icraatlar da o kadar güzel olacaktır.

“İLİMİZDE 18 SURİYELİ AİLE VAR MECLİSİN BUNDAN HABERİ VAR MI?”
Suriye’de bir olay var. Suriye’den gelip sığınan 18 kişi var. Acaba bundan Meclisin haberi var mı? Gelip bize sığınmışlar. Bize sığınanları hiç kimseye vermeyiz. 18 aileden birkaç tanesini ziyaret ettim durumları gerçekten çok kötü. Mültecilerden çok farklı bunların durumu.

“BELEDİYE BAŞKANI MECLİS BAŞKANI OLMAMALI!”
Bence Yasama olarak Belediye Başkanı Meclis Başkanı olmamalı. Çünkü uygun olmuyor. Meclis Başkanının meclis üyelerinden seçilip çalışmazsı lazım. Meclis olurunu Başkana gönderir veto hakkı olur olmazsa uygulanır. Merkezi hükümetle bir çelişkidir bu. Böyle olmadığı için birçok sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bundan sonraki arkadaşlara çalışma ve siyasi hayatlarında başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum