Baca Temziliği Uyarısı

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan kış mevsimi öncesinde baca temizliği yaptırmayanların acele etmesi gerektiğini belirterek, olası bir ihmalin telafisi olmayan zararlar meydana getirdiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2012 18:59
Baca Temziliği Uyarısı

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Acar, soba ve diğer yakıt atıklarının hava çıkış noktası olan baca temizliklerinin uzmanlarına yaptırılması gerektiğini söyledi. Kış aylarında baca tıkanıklığı sonucu yaşanan yangınlara dikkat çeken Acar, gerek gazların gerekse katı yakıtların dumanlarının can ve mal kaybına neden olabileceğini, baca temizliğinin mutlaka ehil kişilerce yaptırılması gerektiğini savundu.

KARBONMONOKSİT
ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT
Yaklaşan kış sezonu nedeniyle baca temizliği yaptırmayanların acele etmesi gerektiğini belirten Acar, “Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve kış aylarında çıkan yangınların önemli bir bölümü bacaların tıkanmasından ve temizlenmemesinden kaynaklanıyor. Bugüne kadar bacasını bir an önce temizletsin” diye konuştu.
KÜÇÜCÜK BİR ALEV, BÜYÜK BİR
YANGINA SEBEP OLABİLİYOR
Bacaların, binaların zemin ve bodrum katından başlayıp, çatı katına kadar yükselen kanallardan oluştuğunu anlatan Acar, “Bu kanallar zaman içerisinde yağ atıkları, ziftler ve kurumlar ile gerek sobaların gerekse de ticari işletmelerin ocaklarının alevli bir şekilde yakılması sonucu tutuşmasıyla baca yangınları meydana geliyor. Vatandaşlarımızın basit gördüğü ve ihmal ettiği bu tabakalar, baca içerisinde bir petrol ürünü gibi tehlike oluşturuyor. Tutuşma sonucu, baca kanalı boyunca uzayan alev çatıya ulaşarak, buranın da tamamen yanmasına sebep olur. Özetle, küçücük bir alev, büyük bir yangına sebep olabiliyor” dedi.

Acar, baca yangınlarından korunmanın tek yolunun ise sanayi işletmelerinde 3-6 ayda, daire ve apartmanlarda ise yılda en az bir kez bacaların temizletilmesi ile mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.