Bağımsızlığımızdan Asla Taviz Vermeyeceğiz

Bağımsızlığımızdan Asla Taviz Vermeyeceğiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mart 2017 11:11
Bağımsızlığımızdan Asla Taviz Vermeyeceğiz

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımlayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, bugün de aynı anlayışla tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Günaydın mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bugün kahramanlıkları ve fedakarlıklarıyla milletimizin gönlünde taht kuran aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ettiğimiz çok özel bir gündür. Vatanımız ve milletimiz için canlarını seve seve feda eden şehitlerimiz, hayatımızın her anında gönlümüzde, yüreğimizde en müstesna yere sahiptirler.

Hem tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşı, bir daha dönmemek üzere cepheye giden şanlı ecdadımızın, dünyada emsali olmayan, bir kahramanlık destanıdır. Bu büyük zaferin kazanıldığı 18 Mart günü aynı zamanda vatanı uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin hatırasını canlı tutmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak amacıyla “Şehitler Günü” olarak kabul ve ilan edilmiştir.

Bizler, yokluklar ve imkânsızlıklar içinde bile “Çanakkale Geçilmez” dedirten sağlam bir iradenin ve ruhun mirasçıları olarak bu zaferi; sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, büyük bir millet olarak halen sürdürmekte olduğumuz şerefli ve kararlı yürüyüşümüzün en önemli kaynaklarından biri olarak görüyoruz.  

Tarih boyunca milli ve manevi değerlerine yürekten bağlı bir millet olarak, özgürlüğümüz ve bağımsızlığımızdan asla taviz vermeyeceğimizi, bugün de aynı anlayışla tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz. Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin huzur ve güvenliği için hayatını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi,  15 Temmuz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hayat temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.