Bahar Temizliği Başlatıldı

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallelerde yabani otlarla ilgili bahar temizliği başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Nisan 2012 15:33
Bahar Temizliği Başlatıldı

Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü mahallelerde yabani otlarla ilgili bahar temizliği başlattı.

Binbirevler Mahallesi’nden başlatılan ve şehir genelinde uygulanacak olan temizlik kapsamında kaldırımlarda yabani otlarla mücadele çalışması başlatıldı. Yabani otlar temizlenirken, bu yıl kaldırımlarda otlara karşın özel ilaçlama başlatıldı.

İlaçlama ile birlikte kaldırımlarda ve diğer alanlardaki yabani otların bir daha çıkmaması hedefleniyor.

Isparta Belediyesi tüm alanlarda olduğu gibi Temizlik İşleri Müdürlüğü kapsamında da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında her gün düzenli olarak şehrin temizliği gerçekleştirilirken, geçen günlerde başlatılan larva ile mücadele tamamlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce şimdide mahallelerde ot biçme, temizleme ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

İlki Binbirevler Mahallesi’nden startı verilen bahar temizliği kapsamında 14 sırt motoru ile ot biçme çalışmaları sürüyor. Yine 12 temizleme elamanı, bir süpürge aracı, bir ilaçlama ekibi ve bir arazözle devam eden çalışmalar tüm şehir genelinde gerçekleştirilecek.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, halkın daha sağlıklı ortamlarda yaşam sürebilmeleri için belediye olarak tüm imkânların seferber edildiğini söyledi.

Başkan Günaydın, “Bu yıl uçkunla mücadelede önemli adımlar attık. Şehir genelinde larva ile mücadele gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra her gün düzenli olarak temizlik ekiplerimiz en uç noktaların çöp temizliğini gerçekleştiriyor. Şu anda da başlatmış olduğumuz bahar temizliği ile tüm mahallelerimizin cadde ve sokaklarındaki kaldırımlar elden geçiriliyor. Kurulan özel bir ekip kaldırımlardaki yabani otların temizliğini gerçekleştiriyor. Tüm kaldırımlar süpürülüyor, yabani otların bir daha çıkmaması için ilaçlanıyor ve arasözlerle yollar yıkanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.